Soton után, Norwich előtt

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.10.30. 20:10
Újabban hagyománnyá volt, hogy két teljesen ellentétes félidőt produkálunk egy meccsen belül. A változás egyaránt lehet pozitív ill. negatív...

Újabban hagyománnyá volt, hogy két teljesen ellentétes félidőt produkálunk egy meccsen belül. A változás egyaránt lehet pozitív ill. negatív irányú - ami tuti, hogy mintha nem is ugyanazt a csapatot látnánk a szünet két oldalán. Southamptonban éppen azt a verziót adtuk elő, amikor oktatással kezdjük (nem középiskolás fokon), majd tizenöt perc pihi után arról tartunk bemutatót, hogy miként lehet erőfeszítés nélkül visszahozni az ellenfelet a meccsbe, hogy aztán a 90. percben Sandro-nak kelljen a kapunk előtt fejjel blokkolnia a föld-levegő rakétára hajazó sokadik egyenlítési lehetőséget. Nem kell külön ecsetelnem, hogy mennyire idegesítő mindezt végigkövetni szurkolói szemmel... Mindazonáltal csínján kongassuk a vészharangokat: nyertünk, méghozzá úgy, hogy a csapat messze nem adott ki mindent magából, ráadásul ismét voltak fontos hiányzóink. Ja, és mellesleg sosem szabad sem elől veszteni az örök szabályt, miszerint nem jár alanyi jogon győzelem egyetlen ellenféllel szemben sem - a velünk azonos ligában szereplő klubok esetében hatványozottan igaz ez.Újabban hagyománnyá volt, hogy két teljesen ellentétes félidőt produkálunk egy meccsen belül. A változás egyaránt lehet pozitív ill. negatív irányú - ami tuti, hogy mintha nem is ugyanazt a csapatot látnánk a szünet két oldalán. Southamptonban éppen azt a verziót adtuk elő, amikor oktatással kezdjük (nem középiskolás fokon), majd tizenöt perc pihi után arról tartunk bemutatót, hogy miként lehet erőfeszítés nélkül visszahozni az ellenfelet a meccsbe, hogy aztán a 90. percben Sandro-nak kelljen a kapunk előtt fejjel blokkolnia a föld-levegő rakétára hajazó sokadik egyenlítési lehetőséget. Nem kell külön ecsetelnem, hogy mennyire idegesítő mindezt végigkövetni szurkolói szemmel... Mindazonáltal csínján kongassuk a vészharangokat: nyertünk, méghozzá úgy, hogy a csapat messze nem adott ki mindent magából, ráadásul ismét voltak fontos hiányzóink. Ja, és mellesleg sosem szabad sem elől veszteni az örök szabályt, miszerint nem jár alanyi jogon győzelem egyetlen ellenféllel szemben sem - a velünk azonos ligában szereplő klubok esetében hatványozottan igaz ez.

Az ellentétes félidők egyébként nyilván nem csak a mieink játékának függvényében alakulnak ki - az ellenfél hozzáállása éppúgy változhat mint a Spurs-é. Viszont a puszta tény, hogy az eddig eltelt kilenc fordulóban már vagy féltucatszor megtapasztalhattuk ezt a fordulatot arra enged következtetni, hogy tendenciáról beszélhetünk. Alapvetően hasznos képesség lenne megtanulni miként lehet csökkentett robotpilótával lehozni azokat a meccseket, ahol egy félidő alatt kétgólos előnyre tettünk szert - viszont egyértelmű, hogy ehhez nincs meg a rutinunk, és még ha meg is lenne, a nézőkkel szemben akkor is erősen kib@szás szaga van, ha 45 percet csak defenzív lébecolással töltenek a srácok. Továbbá a kétgólos előny sosem megnyugtató! Sőt, csökevényes matematikai ismereteim dacára is tisztában vagyok azzal, hogy a kétgólos előnyt egy gól választja el az egygólos előnytől, ami már maga a szívroham! Szóval legközelebb, ha egy csapatot annyira tudunk dominálni, mint tettük azt a Sotonnal vasárnap, akkor kéretik nem megállni három-négy rúgott gólnál előbb! Addig kell sorozni az ellenfelet amíg a köteleken van, nem a gongot követő erőgyűjtés után!

One for the ladies

Viszont nyertünk, szóval javaslom örüljünk is egy kicsit! Bale-re jó hatást gyakorolt a szülési szabadság, gyönyörű fejesgóllal tért vissza serdülőkarrierje színhelyére. Huddlestone beadása is megér egy csettintést, de ahogy Bale kinézte a hosszú alsót, és egy pici csavart is téve a fejesbe odaküldte a labdát az csodás volt. A második gólunknál Lennon futotta szarrá a Soton középpályáját, majd tökéletes ütemben tálalt Defoe elé, aki viszont elrontotta a befejezést - talán megijedt a rárontó polák kapustól - és, ha a visszarohanó védő nem csúszik el, simán kivágja a labdát. Szerencsére elcsúszott, és szerencsére Dempsey éhes hiénaként követte a támadást, és kis kitérővel gólra váltotta Lennon eredetileg is gólt érő passzát. (Mint később kiderült, a győzelmünk múlt ezen.) Defoe egyébként elrontott már egy hasonlóan ziccerszámba menő helyzetet egy perccel korábban is, amikor Walker tett elé tálcán, desszertvillával egy ennivaló lehetőséget - JD megérdemli a bizalmat, és nem mondanám, hogy nem jött be a favorizálása, de Adebayornak előbb mint utóbb lehetőséget adnék a bizonyításra.

NORWICH

A Ligakupa elvileg jó alkalom lenne a felhozásra - ha minden igaz Ade háta rendbe jött, tehát semmi sem állhat a kezdőbe kerülése útjába. Kíváncsi vagyok, hogy AVB milyen kerettel utazik East Angliába - nem szeretném, ha máris búcsúznánk a sorozattól. Minél gyakrabban tesszük tiszteletünket a Wembley-ben annál jobb! A Norwich kezd magára találni - az Arse nagyon profi legyőzése után a meccs képe alapján a Villát is le kellett volna győzniük Birmingham-ben. És, ha visszaemlékezünk, ellenünk akkor is egészen jól játszottak amikor még el sem kezdtek magukra találni... szóval az tuti, hogy nehéz dolga lesz a kezdőnknek, akárkikből is válogatja össze AVB. A Norwich számára az első számú prioritás a PL-tagság meghosszabbítása. Ám Hughton nem az a fajta fószer aki csak úgy lemondana az egyetlen többé-kevésbé reális lehetőségről, hogy a Kanárikat a Wembley-ben reptethesse.

Eddig a Scunthorpe és a Doncaster bánta a Norwich idei ligakupás ténykedését - nem kifejezett óriások, az igaz, de ha már két meccsen átverekedték magukat Hughtonék, most sem fognak feltartott kézzel pályára lépni. Ráadásul a Carrow Road-on lesz a mérkőzés.

Egyébként most sem lesz egyszerű stream-et találni a meccshez. Ütközik ugyanis a meccsünk a hétvégi stamford bridge-i focihiszti ligakupás visszavágójával. Sőt, még a Rodgers-derby is aznap este lesz, szóval a szokásosnál is jobban fog esni, ha valaki lesz olyan kedves és működő stream-et kommentel be a poszt alá. Előre is kösszépen!

COME ON YOU SPUUUURRRRSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik