Paulinho immár hivatalosan is Yiddo

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 19:07
Régóta kvázi tényként kezeltük, hogy Paulinho Yiddo színekben kezdi a szezont, de azért mégis a Spurs-ről van szó, és ha csak belegondolunk...

Régóta kvázi tényként kezeltük, hogy Paulinho Yiddo színekben kezdi a szezont, de azért mégis a Spurs-ről van szó, és ha csak belegondolunk, hogy az utóbbi években hányszor "leigazoltuk" már Leandro Damiao-t, akkor érthető, hogy a játékos szájából elhangzó megerősítés ellenére sem vettük készpénznek a Corinthians-szal klub VB-t nyerő dinamikus középpályás érkezését. Őszintén szólva eddig csak az angolok elleni sörmeccsen és a Konfed-kupán láttam focizni a srácot - gondolom ez egyébként általánosan elmondható a Spurs-szurkolók nagy részéről. A VB főpróbájaként is funkcionáló tornán kemény és magabiztos focistát ismerhettünk meg - önbizalomnak és agressziónak nincs híján az biztos, és ez a két tulajdonság nagyon sokat fog neki segíteni a PL-be való beilleszkedésnél. No meg persze az isteni Sandro jelenléte sem elhanyagolható tényező, aki egyébként már fel is ajánlotta szolgálatait az újoncnak.Régóta kvázi tényként kezeltük, hogy Paulinho Yiddo színekben kezdi a szezont, de azért mégis a Spurs-ről van szó, és ha csak belegondolunk, hogy az utóbbi években hányszor "leigazoltuk" már Leandro Damiao-t, akkor érthető, hogy a játékos szájából elhangzó megerősítés ellenére sem vettük készpénznek a Corinthians-szal klub VB-t nyerő dinamikus középpályás érkezését. Őszintén szólva eddig csak az angolok elleni sörmeccsen és a Konfed-kupán láttam focizni a srácot - gondolom ez egyébként általánosan elmondható a Spurs-szurkolók nagy részéről. A VB főpróbájaként is funkcionáló tornán kemény és magabiztos focistát ismerhettünk meg - önbizalomnak és agressziónak nincs híján az biztos, és ez a két tulajdonság nagyon sokat fog neki segíteni a PL-be való beilleszkedésnél. No meg persze az isteni Sandro jelenléte sem elhanyagolható tényező, aki egyébként már fel is ajánlotta szolgálatait az újoncnak.

Az első villáminterjúja alapján meglepő, hogy eddig még nem találkozott Sandro-val - bár lehet, hogy ez csak fordítási hiba a Klub sajtósától. Mindenesetre ha minden igaz, akkor már Brazíliában is szeretett PL-meccseket nézni, tehát remélhetőleg nem fogja meglepetten érni a szigeti játék tempója. Az éghajlat miatt nem hiszem, hogy aggódnunk kellene, hiszen két évet eltöltött Litvániában és Lengyelországban is, tehát átélt már pár didergős meccset.

Egyébként két európai ex-csapata az ŁKS Łódź és az FC Vilnius. Előbbi jó kis csapat, becsületes történelemmel, ám utóbbi mindössze öt évig létezett 2003 és 2008 között, és nem hagyott maradandó nyomot a litván legendáriumokban. Ennek megfelelően különösen erősen üt a "miafaszom"-faktor, ha belegondolunk, hogy a brazil válogatott jelenlegi alapembere náluk is alapember volt nem is olyan régen. Mindenesetre az nem árthat, hogy megye I-es színvonalú öltözőkben is megfordult már - nem kell attól tartanunk, hogy kényes primadonna módjára viselkedik majd a Lane-en.

Egyébként érzi a kaput és a pozíciójához képest kifejezetten gólerős. Az alábbi videóból leginkább az tűnik ki, hogy nagyon jól fejel - tökéletes helyezkedés mellett jól használja ki a testi adottságait. Emellett úgy tűnik a szerencsével sem áll hadilábon, illetve lesipuskásnak sem utolsó. Kifejezetten ígéretes a szempontunkból a 6:20-nál induló támadás, amit Paulinho és egy társa pár pillanat alatt visz végig habkönnyű kényszerítőzéssel a középpályától a gólvonalig.

Hogy miképpen illeszkedik tipikus box-to-box középpályásként a játéka a csapatba az majd kiderül - Sandro oldalán kínálkozik számára természetes környezet. Ez pedig Dembélé előbbre tolását teszi lehetővé, ami kissé lehangoló újság lehet Siggy és Holtby számára. Bár a lehetőség mindig adott, hogy kiszorítsák a belgát a kezdőből. Mert ugye a két brazil, valamint Lennon és Bale mellett még elvileg kell majd egy csatár is a csapatba:

Sandro - Paulinho

Lennon - Dembélé/Holtby/Siggy - Bale

Csatár.

Hacsak nem próbáljuk ki Bale-t egy az egyben középcsatárként. Ja, Bale egyébként marad - csak azért írom ezt le, mert talán van még olyan Spurs-szurkoló, aki aggódik, hogy esetleg Madridba költözik gólokádó kelta sárkányunk. Idén még nem aktuális az aggodalom. És a Paulinho-kategóriás igazolások következményeként még az sem elképzelhetetlen, hogy hosszabb távon is számolhatunk a világ harmadik legjobb játékosával.

Az igazolások tekintetében egyébként Sandro földije után még sanszos két-három játékos érkezése. A két horvát csodagyereken kívül. David Villa egyre biztosabbnak tűnik (én örülnék neki a kora és a megkopott csillogás ellenére is). A többi név még nagyon ködös, de lesznek még minőségi igazolások, ez szinte 100%.

COME ON YOU SPURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik