Gylfi Sigurðsson a miénk!

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.07.04. 14:07
Sigurðsson hivatalosan is a Tottenham játékosa! Személyében nagyon tehetséges, fiatal, gólszerző támadó középpályás érkezik a Lane-re....

Sigurðsson hivatalosan is a Tottenham játékosa! Személyében nagyon tehetséges, fiatal, gólszerző támadó középpályás érkezik a Lane-re. Valószínű, hogy egyenlőre másodhegedűs szerep jut majd neki, de megfelelő hozzáállással övé a jövő. Leginkább van der Vaart szerepköre illene hozzá, ha a Swansea-ban látottakat vesszük alapul, Rafára pedig időről időre ráfér a pihi. (Azon most nem akarok morfondírozni, hogy a Hamburg esetleg visszavásárolja tőlünk holland kedvencünket.) Sigurðsson nagyszerű rúgótechnikával rendelkezik, ahogy ezt a Hattyúk Lane-en tett látogatása alkalmával is bizonyította (nem a góljára gondolok, hanem inkább a semmiből jött felsősarkos löketre amit Friedel bravúrral kapufára tolt).

A vdV-pozíción túl a középpálya bármely pontján használható, ahol a támadás az első számú feladat. Nagyon hasznos igazolásnak tűnik első ránézésre - de biztosat aligha fogunk tudni szeptember-októberig. Sok pletykát lehetett hallani az igazolása körül, annyi biztos, hogy a Swansea és a Liverpool is nagyon szerette volna magánál tudni a srácot. A Hoffenheim elvileg mindhárom klub ajánlatát elfogadta - a Swansea esetében eredetileg 6.7 millió fontról, a Pool és a mi részünkről 8 millió fontról lehetett hallani. Ezek az összegek nem annyira túlvilágiak, és még úgy-ahogy a reális tartományban vannak. Gylfi legfontosabb bajnoki mutatói:

Reading - 42 meccs, 19 gól, 8 gólpassz

Hoffenheim - 36 meccs, 9 gól, 3 gólpassz

Swansea - 18 meccs, 7 gól, 3 gólpassz

Amióta a Spurs vált favorittá a Gylfi-sagában, liverpooli részről az a kommunikáció, hogy jóval magasabb fizut ajánlottunk Sigurðssonnak mint ők, és ezért írt alá inkább hozzánk. Ez merő találgatás, és ellentmond mindannak az infónak amit a két klub által a játékosoknak folyósított fizuk relatív méretéről tudunk. Kizárni természetesen nem lehet, de tartsuk észben, hogy sok más objektív tényező miatt is választhatta Gylfi a Tottenham-et. (Pl.: Az utóbbi három év bajnoki helyezései, a játékstílus, London, játékostársak, sőt ő már régóta tisztában lehetett az új edzőnk személyével is.)

Ne legyenek túlzott elvárásaink a sráccal kapcsolatban, de abban nyugodtan bízhatunk, hogy hasznos cserejátékos lesz idén. Gólokat és gólpasszokat várok tőle, és azt, hogy minél többet tanuljon vdV-től.

Welcome, Siggy!

YID ARMEEEEEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik