A Wembley kapujában I.

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.01.21. 19:01
Walker és az épp elköszönőfélben lévő Naughton nevelőegyüttese áll köztünk és a Ligakupa döntője között. A Fergie Cloughie Jr. által...

Walker és az épp elköszönőfélben lévő Naughton nevelőegyüttese áll köztünk és a Ligakupa döntője között. A Fergie Cloughie Jr. által irányított, Pengék becenévre hallgató északiak jelenleg a harmadik osztályból próbálják feljebb küzdeni magukat - jelen állás szerint az osztályozós helyek mindenképp elérhetőnek tűnnek. Elvileg simázni kéne a Sheffieldet, de a szempontunkból eléggé kellemetlen szokást vettek föl az utóbbi szezonokban: hobbijukká vált a PL-csapatok megszégyenítése. Legutóbb épp a jelenleg legdivatosabb szigetországi csapatot, a Southamptont takarították el az útból. De a második fordulóban a szintén kiváló szezont produkáló West Ham-et csapták ki - ráadásul Londonban. Szintén Londonban páholták el nagyon csúnyán Redknappéket az FA-kupában (3-0!). A tavalyi FA-kupában pedig kupánvágták a Villát és a Fulham-et is - akkor egészen az elődöntőig jutottak, ahol a Hull City állta útjukat, de nem adták könnyen a bőrüket (5-3-mal mentek tovább Jake-ék). Most sem tele gatyával fognak pályára lépni, szóval nem feltétlenül lesz ez egyszerű menet. Persze minden tisztelet ellenére jó lenne az első meccsen lerendezni minden vitás kérdést (mind az egyet). Épp ezért kötelező az erős kezdő - egy(-két) gyors gól az elején, és megnyugszanak a kedélyek. Gondolom Pochettino is valami ilyesmiben reménykedik.Walker és az épp elköszönőfélben lévő Naughton nevelőegyüttese áll köztünk és a Ligakupa döntője között. A Fergie Cloughie Jr. által irányított, Pengék becenévre hallgató északiak jelenleg a harmadik osztályból próbálják feljebb küzdeni magukat - jelen állás szerint az osztályozós helyek mindenképp elérhetőnek tűnnek. Elvileg simázni kéne a Sheffieldet, de a szempontunkból eléggé kellemetlen szokást vettek föl az utóbbi szezonokban: hobbijukká vált a PL-csapatok megszégyenítése. Legutóbb épp a jelenleg legdivatosabb szigetországi csapatot, a Southamptont takarították el az útból. De a második fordulóban a szintén kiváló szezont produkáló West Ham-et csapták ki - ráadásul Londonban. Szintén Londonban páholták el nagyon csúnyán Redknappéket az FA-kupában (3-0!). A tavalyi FA-kupában pedig kupánvágták a Villát és a Fulham-et is - akkor egészen az elődöntőig jutottak, ahol a Hull City állta útjukat, de nem adták könnyen a bőrüket (5-3-mal mentek tovább Jake-ék). Most sem tele gatyával fognak pályára lépni, szóval nem feltétlenül lesz ez egyszerű menet. Persze minden tisztelet ellenére jó lenne az első meccsen lerendezni minden vitás kérdést (mind az egyet). Épp ezért kötelező az erős kezdő - egy(-két) gyors gól az elején, és megnyugszanak a kedélyek. Gondolom Pochettino is valami ilyesmiben reménykedik.

CSAPATHÍREK

Mason és Younes felépült, Lamela és Fazio nem, és melléjük sérült Vlad is. Bentaleb pedig Algériával vitézkedik a Guineai-öbölben (hátrányból verték 3-1-re Dél-Afrikát). Szegény Chadli családi tragédia miatt kellett, hogy Belgiumba utazzon, elvesztette ugyanis édesapját.

Vorm

Walker - Kaboul/Dier - Vertonghen - Davies

Dembélé/Mason - Paulinho

Townsend/Lennon - Eriksen - Kane

Soldado/Adebayor.

Lennon nevét csak nosztalgiából írtam - lehet, hogy ez az utolsó alkalom, hogy a kezdőnkbe tippelhetem. Legalábbis nagyon rebesgetik, hogy Mirallas megszerzéséért bedobtuk csaliként Azzát is. Nem verném a seggem a földhöz a belga szélső érkezése hallatán, de nem rossz játékos (ellenünk legalábbis mindig nagyon ment neki). (Mondjuk, ha leigazoljuk ez a tulajdonsága megszűnik előnynek lenni.) Lehet, hogy Adebayor is kap egy kellemes hazai meccset a formába lendüléshez - persze Soldadónak sem jönne rosszul egy önbizalom-növelő kilencven perc. Eriksen és Kane pihentetése talán majd Sheffield-ben lesz időszerű. Dier rászolgált egy újabb kezdésre, szóval igazából 50% esélyt látok a kezdésére Kaboullal szemben. Townsend sebessége nagyon fontos fegyver lehet ma, hátul pedig a vendégek pontrúgásokra való koncentrációja miatt hiányozni fog Fazio - remélhetőleg nem lesz azért olyan sok dolga a védelmünknek.

Tegnap meglepően jól és példásan motiváltan játszott a Liverpool, óriási mákkal úszta meg a Chelsea a vereséget. Csozééknak egyetlen kaput eltaláló lövése volt a kilencven perc alatt - igen, Hazard véleményes tizenegyese -, szögletet pedig egyáltalán nem is rúgtak. Courtois ellenben több nagy védést is be kellett, hogy mutasson. Szerintem körülbelül mindegy, hogy ki lesz az ellenfelünk a döntőben - csak jussunk tovább.

Nem szaporítom tovább a szót. Nyerni kell. Több góllal. Szép játékkal. Ráhangolódásként itt az eddigi három meccsünk gólösszefoglalója (Nottingham, Brighton, Newcastle):

COME ON YOU SPUUUUUUUURRRRRRRSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik