A játék még döcög, de a három pont zsebben: Palace 0-1 Tottenham

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 18:08
Négy újoncot avattunk - ebből hármat a kezdőben, egy alapemberünk visszatért a múlt szezon egészét lefedő sérülése után, szereztünk három...

Négy újoncot avattunk - ebből hármat a kezdőben, egy alapemberünk visszatért a múlt szezon egészét lefedő sérülése után, szereztünk három pontot és kapott gól nélkül lehoztuk a szezon első bajnokiját. Nem mondom, hogy klasszikust láthattunk, mert azért a játék erősen döcögött, a kaput eltaláló lövések számát pedig inkább felejtsük el. (Az alább beágyazott BBC-összefoglalót azért ajánlom mindenkinek, mert tíz percbe zanzásítva egész jó kis derby volt.) De volt jó pár ígéretes jel is - hogy mást ne mondjak Capoue Sandro alteregójaként vetette magát a meccsbe. Gondolom sokan láttátok már a statjait: a Palace ellen 33 perc alatt hat labdaszerzést mutatott be! Hogy legyen mihez viszonyítani: frank debütánsunk kevesebb mint egy félidő alatt több labdát szerzett, mint a West Ham, a WBA és a Sunderland csapatként 90 perc alatt! Nagyon úgy tűnik, hogy a kezdőcsapatba igyekszik a srác - pechjére Sandro-val kell ezért versenyeznie, de a brazil lábadozása miatt alighanem kap majd lehetőséget bőven. Dembélét mindenesetre felszabadíthatja a védekező középpályás poszt felelőssége alól, és a belga mehet egy sorral előrébb.Négy újoncot avattunk - ebből hármat a kezdőben, egy alapemberünk visszatért a múlt szezon egészét lefedő sérülése után, szereztünk három pontot és kapott gól nélkül lehoztuk a szezon első bajnokiját. Nem mondom, hogy klasszikust láthattunk, mert azért a játék erősen döcögött, a kaput eltaláló lövések számát pedig inkább felejtsük el. (Az alább beágyazott BBC-összefoglalót azért ajánlom mindenkinek, mert tíz percbe zanzásítva egész jó kis derby volt.) De volt jó pár ígéretes jel is - hogy mást ne mondjak Capoue Sandro alteregójaként vetette magát a meccsbe. Gondolom sokan láttátok már a statjait: a Palace ellen 33 perc alatt hat labdaszerzést mutatott be! Hogy legyen mihez viszonyítani: frank debütánsunk kevesebb mint egy félidő alatt több labdát szerzett, mint a West Ham, a WBA és a Sunderland csapatként 90 perc alatt! Nagyon úgy tűnik, hogy a kezdőcsapatba igyekszik a srác - pechjére Sandro-val kell ezért versenyeznie, de a brazil lábadozása miatt alighanem kap majd lehetőséget bőven. Dembélét mindenesetre felszabadíthatja a védekező középpályás poszt felelőssége alól, és a belga mehet egy sorral előrébb.

A MÁSIK HÁROM KOPASZ

Soldado is kifejezetten jól mozgott - úgy tűnik ösztönösen megérti az új csapattársakat, sok esetben jobban is, mint azok egymást. Megbecsüli a labdát, jól passzol - és felismeri, ha egy társ kedvezőbb helyzetben van. A második félidő derekán Sigurdssonnak leosztott, gólt érdemlő passzánál jól látszott ez - hiszen nem egy csatár inkább rádurrantotta volna abból az eléggé kisodródott pozícióból is. A tizenegyesét nagyon biztosan értékesítette, arra viszont remélem figyel majd, hogy vigyen variációt a végrehajtásba, mert az Espanyol ellen is ugyanoda lőtte, mint most. Paulinho és Chadli kevésbé látványosan tették a dolgukat, de az feltűnt, hogy a brazil nem nagyon veszít labdát, a gyors kontráknál pedig mindig érkezik, legkésőbb a második vonalban. (Mondjuk nem volt túl sok ilyen szitu...) A belga kicsit bátortalan volt a kapu közelében, és jónéhány labdavesztés is becsúszott nála, de összességében az ő bemutatkozása is pozitívnak tekinthető. Nem sok hiányzott, hogy góllal mutatkozzon be, hiszen az első félidő lezárásaként jól érkezett Lennon pontos beadására, sajna kicsit túlugrotta a magasságot, és vállal már csak a kapu fölé tudta irányítani a labdát. Nem váltotta meg a világot, de lesz ő még jobb is, ahogy szokja a közeget.

Número uno!

VÉDELEM

Kellemes csalódás volt mind Rose, mint Walker játéka - hátul szinte nem is vétettek komoly hibát. Rose-nak volt egy hátulról történő rizikós becsúszása, és az erre befújt hazai szabiból szerencsénkre Lloris ölében kötött ki a fejes. Walkernek pedig egy kissé szertelen hazafejelt labdájáért jár a dádá ill. Dikgacoi kései helyzeténél volt a kelleténél kevésbé erélyes. De ennyi hiba a legjobb védőknél is becsúszik, és csak azért tartom említésre érdemesnek, mert az ellenfél eléggé harmatos volt. Előrejátékban mindketten nagyon aktívak voltak - a Sigurdsson zicceréhez vezető támadást Walker készítette elő, azzal, hogy előbb átvert és lerázott három Palace játékost, majd tökéletesen ugratta ki Soldadót. A középhátvédeknek eléggé laza volt a kilencven perc - Dawson csinált egy komolyabb hibát, amikor lesre akarta állítani Kevin Phillips-et, és Lloris-nak kellett tisztáznia. Vertonghen pedig a végén hozta rám a szívbajt, amikor pár percig sántikálva közlekedett egy belépőt követően. De a meccs utáni sajtótájékoztatón már nagyon mosolygott, úgyhogy szerintem minden rendben.

Hugo megint igazolta a klasszisát - 70 percen át az égvilágon semmi dolga nem volt, de a nagy punnyadás nem tompította el a reflexeit, és a végén három fontos védést is bemutatott.Ezek közül az egyik bravúrszámba, ment - hiszen Dikgacoi első közeli löketénél Dawson takarásában volt, ráadásul kicsit meg is pattant a labda. Ezzel együtt inkább a meccs minőségének kritikája, hogy őt választották a szurkolók a találkozó legjobbjának.

BBC-összefoglaló.

DEFOE

Nem tudok elmenni szó nélkül JD mellett: nem a kihagyott ziccere miatt, hanem azért mert kifejezetten nagy kedvvel focizott abban a pár percben, amit kapott. Még egy egyszerre látványos és hasznos sarkazást is láthattunk tőle. Ebben a szezonban bele kell törődnie, hogy a bajnokságban leginkább csereként kaphat majd lehetőséget Soldado mögött (már, ha nem üt be a krach a spanyolnál) - a mai hozzáállása alapján meglepő módon akár még sikerülhet is neki legyőznie a saját egóját. Jól járna vele a csapat, mert a PL történetében ő szerezte a legtöbb gólt csereként beállva.

REAKCIÓK

Jan szerint kötelező volt nyerni - ezzel nem is lehet vitatkozni -, AVB pedig kiemelte, hogy az új igazolások ennél csak jobbak lesznek, ahogy belerázódnak a ligába. Az ellen fél edzője azonban alulmúlta önmagát, hiszen a bírót szidni most igazán vicces előadás volt a részéről. Még a Digi kommentátora is kiemelte, hogy a mezőnyben szinte semmit sem fúj le Clattenburg a mieinknek, Holloway szerint azonban a tizenegyest két perccel megelőző, továbbengedett Chadli-Dobbie ütközés döntötte el a meccset... majd hozzátette, hogy a Spurs-nek nyilván minden bíró kedvezne a Palace ellenében. Hát nem tudom, az biztos, hogy a fiatal új igazolásuk, Gayle bemutatott pár olyan műesést, amiért Bale nálunk tuti, hogy sárgalapot kapott volna.

Valahogy így kell bemutatkozni!

Összességében nem fogunk elszállni ettől a győzelemtől: a Palace a várakozásoknak megfelelően lelkes volt ugyan, de nyilvánvalóak voltak a hiányosságaik, amelyet talán a lámpaláz még fokozott is. Mi sem voltunk top formában, visszaköszönt pár ismerős probléma tavaszról - a kreativitás még mindig hiánycikk, ill. az átlövéseket sem visszük túlzásba. Kedden utazik a csapat Grúziába - Bale nélkül, de ez már korábban eldőlt. A pletykamalom továbbra is ezerrel pörög - most épp Willian érkezésével kapcsolatosan vett bennünket a szájára a média. AVB a kérdésekre nagyon profin válaszolt. (Kb: "Tavaly a Spurs-ben és azelőtt a Chelsea-nél is le akartam igazolni a brazilt, de arról nem akarok beszélni, hogy most bejelentkeztünk-e érte.")

Ja, és hála annak, hogy csak 1-0-ra vertük a Sasokat, maradtak ők is az Arse előtt a tabellán. Szép volt fiúk!

COME ON YOU SPURS!

U.i.: A meccset volt szerencsém egy csapatnyi ős-Yiddo (és egy meglepően tolerálható Chelsea-szurkoló) társaságában a Törpe nevű szuper kiskocsmában néznem - és ezúton is szeretnék köszönetet mondani a csodás társaságért az ott jelenlévőknek! A többi Spurs-hitű olvasónknak pedig melegen ajánlom, hogy látogassanak el valamikor meccs-nézés céljából Angyalföldre! A cím Béke út 69. - a Futár utca sarkánál, jó eséllyel a Swansea elleni első hazai bajnokink és az utána következő NLD alkalmával is összeverődünk majd páran. YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik