Zeng az ének: daloló sportolók

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 14:29
Átok vagy áldás, amikor sportoló fakad dalra? Amíg egy ital mellett teszi a haverokkal, addig ez nem is kérdés, de ha már a nyilvánosság elé lép, akkor jobb, ha mindenre felkészül. Összeszedtünk 11 menő sportolót, akik énektudásukkal is igyekeztek maradandót alkotni. Hát… maradjunk annyiban, hogy a többség legfeljebb a feltűnést keltette. Valljuk be, a profi énekeseknek nem kell álmatlanul forgolódniuk, hogy kitúrnák őket valamelyik jó kis lemezszerződésükből.

Mike Tyson
Nemcsak az ökle, a hangja is nagyon kemény a fenegyereknek. A 2009-es Másnaposok (The Hangover) című filmben bizonyította, hogy a hangjával is bárkit kiüt, hiszen aki meghallgatja az előadásában Phil Collins In the air tonight című dalát, garantáltan kifekszik.Mike Tyson
Nemcsak az ökle, a hangja is nagyon kemény a fenegyereknek. A 2009-es Másnaposok (The Hangover) című filmben bizonyította, hogy a hangjával is bárkit kiüt, hiszen aki meghallgatja az előadásában Phil Collins In the air tonight című dalát, garantáltan kifekszik.

 Tyson dalra fakad
 
   


Kaká
Sokan tudják, hogy a brazil futballista nagyon vallásos. Úgy látszik, nem csak gólörömében mutatja meg, hiszen újabban már dalban mondja el… Presente de Dios című albumán felesége, Carol Celico a partnere. Hogy milyen az énekhangja? Ezt bárki eldöntheti a klip alapján, de annyit leszögezhetünk, hogy a pályán azért jobban muzsikál.

 Kaká is beszállt
 



Cristiano Ronaldo
Nem egyszerű srác a biciklicselek királya, de vállalkozott rá, hogy a letisztult puritánságú Amor mio, azaz „Szerelmem” című dallal stúdióba vonuljon. Mi tagadás, rosszabbat vártunk, Cé azonban egész jól hozza a nótát. Azt már csak az igazán gonoszkodók tehetik hozzá, hogy esetleg a hangmérnök tett ki magáért…

Szerelmes a srác
 

 

Lewis Hamilton
A brit Forma–1-es világbajnok imád zenélni, és szívesen vonul vissza szobájába egy kis muzsikálásra a futamok előtt. Nem tartja magát nagy ásznak, mindenesetre szerénységére mi sem jellemzőbb, mint hogy eddig még stúdióba sem akart vonulni. A mellékelt videón Jenson Button viszi a szólamot, Lewis megelégszik a gitáros szereppel.

 Hamilton halkan dudorász
 


Julio Baptista
A Roma brazil csatára mostanában kevesebb szerephez jut a pályán, de elképzelhető, hogy akár énekesként is karriert csinálhat. Övé az egyik legjobb hang válogatásunk sportolói között – még ha nem is kellett megküzdenie túl nagy konkurenciával. Ezen a videón „élete szerelmének” köszöni meg, hogy hozzáment feleségül.

Baptista jól nyomja
 


Diego Maradona
„Isten keze” sem maradhat ki egy ilyen felsorolásból. A keze, a lába isteni, de a hangja… mondjuk, hogy erősen csiszolatlan „gyémánt”. Erről bárki meggyőződhet, aki megnézi Emir Kusturica Maradonáról szóló filmjét, ahol Dundiego elénekli nagy slágerét, a Mano de la Diost.

Diego, Diego, Diego...
 


Pelé
A Fekete gyöngyszem szívesen és sokat énekel – nem is rosszul. Maradona szívesen hasonlítgatja össze magát Pelével, de az éneklési tehetség dolgával kapcsolatban feltehetőleg inkább hallgat. Már a 60-as években felfedezték az újságírók, hogy Pelé remekül bánik a hangjával is. Azóta lemezek, hangfelvételek növelik amúgy sem csekély népszerűségét. Ezen az 1968-ban készült felvételen „spontán gitározás” közben lepték meg a sajtómunkások…

Pelé gitározik és énekel
 

Ez pedig egy stúdiófelvétel:

Tudása mit sem kopott az évekkel
 


David Villa
Ana Torrojával lépett mikrofon elé jótékony célból, a Mali gyerekek megsegítésére. Bár a zeneszámban háttérbe húzódik, mindenki hallhatja, hogy nem kutyaütő éneklésben sem. David Villa egyelőre nem tervez énekeskarriert, de ezek után csodaszámba menne, ha nem vennék rá újabb és újabb felvételekre…

Villa nem vallott szégyent
 


Pau Gasol
A Los Angeles Lakers remek kosarasa nem csak a palánk alatt, hanem a mikrofon mögött is szívesen forgolódik. Örömmel dalol, és ki tudja, ha képezné a hangját, lehet, hogy éneklésben is menő lehetne.

Gasol is nótázik
 


Lebron James
Kamera előtt bohóckodta el a Stayin’ alive című nótát, de aki hallgatja, annak valódi élet-halál harc kezdődik… Figyelem, Lebron imád énekelni, de ez nem jelenti azt, hogy tud is. Mindenesetre az éneklés teljesen új dimenzióit tárja elénk. Csak erős idegzetűeknek.

 Lebron életben maradt...
 



Yannick Noah
Azért van a sportolók között profi énekes is. Például Yannick Noah, aki a teniszütőt cserélte föl a mikrofonra, és nem véletlenül futott be karriert a zenei pályán is, ahogy az ebből a klipből is kitűnik.


 

 

SZAVAZÁS

Kinek van a legjobb hangja?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik