Tuskók és favágók: az Európa-bajnokság 10 rosszcsontja

Vágólapra másolva!
2012.06.28. 15:28
null
De Rossi tetoválása minden ellenfelet figyelmeztet: félre az útból! (Fotó: Reuters)
Címkék
Van, aki vadállat módjára halmozza a piros lapokat, akad, aki a csapattársa kedvesét csábítja el, valamint találkozhatunk olyan játékossal is, aki szimplán intelligenciahiányban szenved, és ezt nem is titkolja. A következő listánkban az Európa-bajnokság tíz rosszfiúját vesszük górcső alá.

10. Daniele de Rossi

Az olasz válogatott játékosa az utóbbi időben kezd jó útra térni, de korábban néhány durva megmozdulásával mindenképpen kiérdemelte listánk 10. helyét. A sokoldalú olasz középpályás egyébként nem rejti véka alá a hitvallását: elég csak megnézni a vádliján virító tetoválást.

BRIAN McBRIDE TALÁLKOZIK DE ROSSI KÖNYÖKÉVEL

9. John Terry

Terry nem a pályán mutatott agresszivitása miatt került a listára, sokkal inkább egykori csapattársa, Wayne Bridge kedvesének az elcsábításáért (az ügy a 2010-es vb előtt kavart a kelleténél nagyobb vihart). Ez nem is lett volna akkora probléma, ha a pár már nem lett volna együtt, illetve Terrynek nem lenne felesége, és nem az előző év végén választották volna meg a Chelsea mintaapukájának... Egyébként az angol válogatott védője szülei miatt is többször címlapra került: először a házaspár egy szupermarketből lopott, majd pedig Terry édesapját kapták el, amint éppen kokaint adott el.

JAMES MILNERREL MOST CSAPATTÁRSAK VOLTAK

8. Nigel de Jong

A futballpályák egyik legnagyobb favágója, Nigel de Jong. Xabi Alonsót a 2010-es vb-döntőben terítette le egy Jet Li-t megszégyenítő mellberúgással, a francia Hatem Ben Arfának nemes egyszerűséggel eltörte a lábát, és a sort még folytathatnánk. Kétségtelen, hogy nem akárkitől tanulhatta a holland harcmodort, hiszen előtte Edgar Davids töltötte be a válogatottban a védekező középpályás posztját, jelenleg pedig még testközelből csodálhatja Mark van Bommel megmozdulásait is.

A LEGENDÁS „DEJONGOLÁS” A VB-DÖNTŐN

7. Wayne Rooney

Az angol válogatott csatára nem csak a góljaival írja be magát a történelembe, hanem jó pár, kifejezetten alattomos, és gusztustalan szabálytalansággal is. Egyike azon játékosoknak, akikkel nem szívesen találkoznánk, ha már picit felszökött a vérnyomása. Habár mostanában, főleg Sir Alex Fergusson munkásságának köszönhetően, egy kicsit már lehiggadt a srác, korábban nem egyszer megmutatta a pályán, hogy annak idején a boksz és a foci között vacillált.

WAZZA AKCIÓBAN

6. Franck Ribéry

A Bayern München és a francia válogatott támadója első sorban magánéleti botrányával harcolta ki a hatodik helyezést, annak ellenére, hogy a pályán is könnyen eldurran az agya. Mint ismeretes volt egy rövid, de annál tartalmasabb kapcsolata egy prostituálttal, aki viszont még közelében sem volt a felnőttkornak. Mindenesetre, Ribéry feleségét nem biztos, hogy megnyugvással töltötte el, hogy férje jól bánik a kislányokkal. Franck persze az öltözőben is szereti megmutatni, mekkora legény: a Real Madrid elleni BL-elődöntő után csapattársával, az ugyancsak áldott jó lélek, Arjen Robbennel verekedett össze.

Arjen Robben és Franck Ribéry: zsák a foltját (Fotó: Reuters)
Arjen Robben és Franck Ribéry: zsák a foltját (Fotó: Reuters)

5. Mark van Bommel

A már említett holland csapatkapitány az Európa-bajnokság talán legnagyobb zsiványa. Megmozdulásai sokszor fulladnak brutalitásba, nem szemérmes, ha sportszerűtlennek „kell" lenni, és akkor sem ijed meg, ha ellenfelei viselkedését – vagy valami teljesen mást – kell a kezébe vennie. Érdekes módon ő is csak akkor dobja le a láncot, hagy a pályára lép: civilben valósággal kenyérre lehet kenni.

SEMMIT NEM HAGY SZÓ NÉLKÜL

4. Antonio Cassano

Az olasz válogatott botrányos csatárpárosának egyik tagja éppen, hogy csak lecsúszott a dobogóról. Ő sem megy a szomszédba egy kis kakaskodásért, sem hisztériáért, és akkor sem, ha egy 5 éves értelmi szintjén kell interjút adni. Utóbbiból kaptunk egy kis ízelítőt az idei Eb-n is, amikor kijelentette, hogy reméli nincsenek homoszexuális játékosok az olasz válogatottban. Fantantonio nem csak verbálisan nagy nőcsábász: önéletrajzi kötetében oldalakon át ragozta, mennyi szeretője volt (ő több százra teszi a számukat), és büszkén vallja, hogy a meccs előtt a legjobb bemelegítés egy kiadós lepedőakrobatikai előadás.

NEM TUDJA ELVISELNI AZ IGAZSÁGTALANSÁGOT

3. Zlatan Ibrahimovic

Ibra az a futballista, aki egy pillanatig sem szeretné velünk elhitetni, hogy van valami a fejében. Ha éppen nincs semmi balhé a pályán, akkor ő megcsinálja, vagy ha esetleg úgy támad kedve, akkor edzésen hátba rúgja a csapattársát. A tékvandós múltjáról leginkább Marco Materazzi és Rodney Strasser tudna mesélni, de kapott belőle ízelítőt az akkor éppen nyilatkozó csapattársa, Antonio Cassano, vagy a válogatott edzőtáborában, Ibra szerint, helytelenül viselkedő Christian Wilhelmsson is.

NE SZÓRAKOZZ ZLATANNAL!

2. Mario Balotelli

Mario Balotelli meglehetősen sok lista élére kerülne, mint például a leglustábbak, legnagyszájúbbak, legbeképzeltebbek, legidiótábbak vagy leggyerekesebbek. Tudjuk, hogy komoly problémái vannak a parkolással, az öltözködéssel és a cipőfűző bekötésével, és már azt is, hogy amíg a csapattársai fekvőtámaszokat nyomnak, ő ásítozva napozgat. Ha mindez nem elég, akkor nagyon szívesen verekszik össze az ellenfél játékosaival, de ha még mindig többre vágyunk, akkor a kedvünkért a saját csapattársával is megbirkózik egy szabadrúgás elvégzéséért. Egy igazi gyöngyszeme a mai futballéletnek, a humornak és nem utolsó sorban a listánknak is. Nélküle szegényebb lenne ez a szép játék.

MARIO BOMBA FORMÁBAN

1.Pepe

Hatalmas harcot vívott Balotellivel, hogy ki is legyen az Európa-bajnokság vadbarma, azonban az olasz csatár néhány év hátrányban volt, így kevesebb hülyeséget tudott elkövetni a pályán, mint portugál kollégája. Ha valaki meghallja, hogy Pepe, akkor nagy valószínűséggel egy brutális belépő, egy csapattárs megrúgása, vagy a piros lap jut eszébe. A Real Madrid játékosát nem véletlenül utálják oly sokan, és legszívesebben örökre eltiltanák, még a futballpályák közeléből is. Nem sok világhírű labdarúgó mondhatja el magáról, hogy egy első osztályú mérkőzésen képes egy földön fekvő játékost rugdosni, viszont a listánk élén záró portugál védő ezt is megengedte magának. Szintén kevesen mondhatják el, hogy a saját játékostársát és megrúgta egy mérkőzésen, de ezt is sokan tudják már, hogy a mi „hősünk" már ezt a haditettet is kipipálhatta. Pepe személyében a legmegfelelőbb helyre került a virtuális serlegünk. Csak, hogy árnyaljuk a képet: máskor meg ilyen.

A SPORTÁG VITATHATATLAN BAJNOKA

BARTHA ZOLTÁN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik