Brutalitás – Tomic apja lefejelte fia edzőpartnerét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 14:20
null
A heves John Tomic, és aki bánta, Thomas Drouet (forrás: bild.de)
Madridban hallgatta meg egy bíróság John Tomicot, aki arról nevezetes, hogy teniszedző, és sokáig a fiát, az ausztrál Bernard Tomicot edzette. A heves vérmérsékletű férfi a hírek szerint nem válogatja meg az eszközöket, ha a tanítványok „nevelésére” kerül sor. A fia is sokat szenvedett tőle, például egy tavalyi miami tornán beszólásaival, viselkedésével annyira felzaklatta őt, hogy megkérte a bírót, vezettesse ki a lelátóról a magáról megfeledkezett férfit.

Most fia edzőpartnere, Thomas Drouet jelentette fel John Tomicot, mert a férfi néhány napja lefejelte Drouet-t. Az edzőpartner szerint Tomic apja évek óta rendkívül mostohán bánt vele. A balhé akkor robbant ki, amikor az apa azért nem fizetett neki, mert arra hivatkozott, hogy kirabolták, ezért nincs pénze.

„Mindig is úgy bánt velem, mint egy darab sz.rral. A balhé előtt a repülőtéren azt akarta, hogy vegyek neki egy doboz tejet, de azt mondtam, hogy erre nincs idő. A feszültség egyre nőtt köztünk. Előző nap láttam, hogy megüti Bernardot az edzésen, és a fiú könnyezve ment le a pályáról. Aztán amikor már majdnem felszálltunk a repülőre, azt mondta, hogy nem fog fizetni nekem semmit. Végül Bernard meggyőzött, és felszálltam a repülőre."

„Aztán a madridi szállodánál John megkért, hogy sétáljunk egyet. Megtettünk vagy száz métert, körülnézett, mire én azt hittem, hogy elnézést kér a durva szavaiért, de nem. Szembeköpött. Aztán továbbment, és azt mondta, hogy többet nem fizet nekem egy fillért sem."

„Bepöccentem, és azt mondtam neki: »Oké, John, igazi férfi vagy. Szuper. Majd Bernard kifizet.«" Erre aztán lefejelt."

„Szerintem távol kellene tartani minden ATP-versenytől. A hátam közepére sem kívántam ezt a balhét, de teniszező vagyok, és hetekbe is telhet, mire újra versenyezhetek. Ez nem az én hibám volt."

John Tomic szerint véletlen volt az egész. Drouet átesett egy vak komondoron. Vagyis mégsem. A szóvivője szerint:

„Drouet volt agresszív, és megragadta az idősebb Tomicot. Pusztán önvédelemből tette, amit tett, amikor lefejelte, és nem gondolja, hogy felelős lenne azért, ami történt. Semmi olyat nem tett, amiért ki kellene tiltani az ATP-eseményekről."

Drouet meglehetősen rossz bőrben van, súlyosak a sérülései. A bíróság még mérlegel, a sértett viszont már haza is tért Franciaországba, és minden követ megmozgat, hogy a vehemens edzőt kitiltsák teniszpályák közeléből is...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik