Teletext: „Nyugi, Bergkamp, tényleg megvett az Arsenal!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 07:45
null
Dennis Bergkamp fénykorában (forrás: runningmasters.com)
A holland játékos 1995-ben került az Ágyúsokhoz az Internazionalétól, akkor klubrekordot jelentő, 7.5 millió fontért. Egészen addig azonban maga sem tudta, hogy valóban a londoniak játékosa lett, amíg nem látta meg erről a hírt a kor leggyorsabb információs rendszerén, a teletexten.

 

Nemrég jelent meg önéletrajzi könyve, amelyben Bergkamp így emlékezett vissza a nevezetes napra.

„A sajtókonferencia után visszamentünk a londoni szállodába. Az üzletet megkötöttük, és már a szobánkban lazítottunk. Szokásom szerint rögtön a teletext sporthíreit kezdtem böngészni. Hollandiában is fogható volt a BBC, ismertem is, szóval megnyitottam a teletextoldalát. Megnyomtam a 301. oldalt, és szinte kővé váltam."

„Az első két sorban hatalmas betűkkel azt láttam: »BERGKAMP AZ ARSENAL JÁTÉKOSA«. Először meglepődtem. Hűha! Mi folyik itt? Itt vagyok ebben nagy országban. Itt vagyok Londonban, ebben a hatalmas, különös városban, ahol bal oldalon közlekednek… és benne vagyok a teletextben! Én?!

„Gyorsan benyomtam a 302. oldalt, a futballhíreket, és ott még több információt hoztak. »A HOLLAND CSATÁR 7.5 MILLIÓ FONTÉRT ÉRKEZIK.« Ez volt az első eset, amikor megérintett, hogy mit is várnak el tőlem az emberek.”

„Olaszország után rengeteg kétely volt bennem. Rengeteg. Még amikor jól játszottam, akkor is védekeznem kellett. Most pedig itt ülök a szálloda szobájában, és ezt látom.”

Bergkamp egészen elérzékenyült erre, és ahogy a könyvében írja, ránézett a feleségére, aki visszanézett rá, és közben a holland futballista ezt gondolta: „Hűha, ez hihetetlen!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik