Tanulj meg naponta öt új szót, vagy megbüntetlek! - Di Canio

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 17:29
null
Paolo Di Caniónál az ész a fontos, nem a haj (Forrás: Metro)
Paolo Di Canio nem viccel. Szigorú szabályokat vezetett be a Sunderlandnél. Már írtunk róla, hogy bizonyos ételeket – leginkább a kólát meg a ketchupot – száműzött labdarúgói étrendjéből, és akkor a további nevelő szándékáról még nem is beszéltünk. Most például azt vette a fejébe, hogy a külföldi játékosokat megtanítja – angolul.

Az olasz edző a nyári nagy játékosmozgás után elhatározta, hogy a lehető leggyorsabban megtanítja az új fiúkat angolul. Egyszerű a szabály, naponta öt új szót kell mindenkinek elsajátítania, különben büntetés jár.

„A külföldről érkezett játékosoknak, mivel úgy döntöttek, hogy idejönnek futballozni, muszáj megtanulniuk angolul. Mindennap öt szó a penzum. Ez a játékosok kötelessége.”

„Kapnak egy órát edzés előtt, egyet edzés után, tanulniuk kell. Nem lehet, hogy csak lődörögjenek a többiek körül, muszáj, hogy »vegyüljenek« és beszélgessenek a többiekkel.”

Azért az például nagy szerencséje Di Caniónak, hogy nincs a csapat keretében mondjuk Carlos Tévez, aki évek alatt sem tudott rendesen megtanulni angolul…


Senki se álldogáljon külön, tessék kommunikálni! (forrás: Metro)
Senki se álldogáljon külön, tessék kommunikálni! (forrás: Metro)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik