Röhejes önéletrajzzal jelentkezett a Boro edzőjének

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 15:07
John Boileau ambiciózus fiatalemberként örömmel fedezte fel 2006-ban, hogy a Middlesborough első osztályú futballcsapata menedzsert keres. Nem sokat gondolkodott, levelet fogalmazott, és beajánlotta magát edzőnek. Ezzel megszületett a futballtörténelem egyik legröhejesebb önéletrajza.

Johnnak nem sok tapasztalata volt korábban edzői téren, de mivel egy angliai menedzser feladata ennél sokkal összetettebb, jó szívvel ajánlotta leendő klubja figyelmébe rendkívüli képességeit.

A legfontosabbnak azt tartotta, hogy rendkívüli eredményeket tud felmutatni elméleti és gyakorlati téren egyaránt. És itt elkezdődött egy felsorolás. Az ember csak kapkodja a fejét, milyen csapatnevek és játékosnevek röpködtek az önéletrajzban.

A Nuneaton Borough csapatát felvitte a Championshipbe. A Rushden and Diamonds FC-vel a Premiershipbe jutott és a BL-ben vitézkedett. Sikerült leigazolnia Zidane-t, Raúlt, Tottit, R. Carlost és Mexést is. Sajnos kirúgták. A Doncaster Roversszal elődöntős lett a BL-ben, többek között Henry, Fernando Torres és Raúl segítségével.

No igen, mindezt azonban a Football Manager című számítógépes játékban érte el... Boileau azonban úgy gondolta, ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve lehet esélye a Boro élén. Nem is kért sokat... már évi 80000 fonttal megelégedett volna.

Levelében megemlítette, hogy akár még Mark Viduka megszerzésében is tudna segíteni, mivel az ausztrál játékosról úgy hírlett, érdeklődik a „12. századi egyiptomi kerámiák iránt". Boileau pedig régészeti és földrajzi BA-végzettségének hála – legalábbis szerinte – nyélbe üthette volna az üzletet. Amúgy pedig John egy falusi kölyökcsapat edzéseit vezette.

Mondhatnánk, nyilván szemétbe dobják az ilyesféle önjelöltek leveleit, a Middlesborough elnöke, Steve Gibson azonban hivatalos levélben válaszolt a srácnak.

„Kedves John!
Nagyon köszönjük, hogy jelentkezett menedzsernek a Middlesborough FC-hez. Ön természetesen nagyszerű jelölt volna, de gondos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy eltekintünk a személyes találkozótól. Őszintén szólva az a véleményünk, hogy a kapcsolatunk elég rövid életű lenne, hiszen az ön kétségbevonhatatlan tehetségére minden bizonnyal valamelyik nagy európai klub is gyorsan lecsapna.”

Így ért tehát véget egy ígéretesnek induló karrier... A történet csattanója azonban még hátra van, mert ezt az egész sztorit a képeken látható levelekkel együtt maga John Boileau tette közzé a blogján, egyben nagyon megdicsérte a klubot és Steve Gibson elnököt.

Csatoltuk a leveleket is, hátha valaki részletesebben is szeretné böngészni hősünk nem mindennapi eredménylistáját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik