Movemberben még a futballmezek is bajuszt viselnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.15. 18:35
null
A legendás mez, ami nem tudjuk, honnan került elő (Fotó: whoateallthepies.tv)
A 2012–2013-as szezonban a másodosztály első helyén végző, így az argentin élvonalba két szezon után visszajutó Rosario Central mindig is híres volt egyedi szereléseiről, de a most megtalált mez még ennek ismeretében is egészen érthetetlen.



A mez története legalább olyan zavaros, mint maga a kinézete. A szerelés állítólag valóban tömeggyártásra készült, de csak a szurkolók részére, a játékosok sosem hordták hivatalos mérkőzésen.

A bajuszos úriember egyébként Alberto Olmedo, egy 1988-ban elhunyt argentin humorista, akit még Che Guevara is imádott, és aki a Rosario egyik legfanatikusabb drukkere volt.

Az is elképzelhető, hogy a klub csak a novemberi akció, a movember (az angol moustache – bajusz és a november szókapcsolata, a prosztatarákra figyelmeztető kampány, amely során a férfiak egy hónapig nem borotválkoznak) miatt készítették a nagyon bajszos humoristával a mezt.

Ezt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, de az biztos, hogy ha ezzel kívántak emlékezni Olmeldóra, akkor az nem sült el túl jól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik