Már készül az Eb-re Pavlik, az ukrán jóspolip

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 17:39
Egy ukrajnai állatkert akváriumában megkezdte a felkészülést a jövő nyári Európa-bajnokságra Pavlik, a polip. Munkaadói legalább olyan teljesítményt várnak tőle, mint a vb-n brillírozó német sztáré, Paulé volt.
EZ LENNE A CÉL: PAUL MEGKAPTA A VB-TRÓFEA MÁSOLATÁT
EZ LENNE A CÉL: PAUL MEGKAPTA A VB-TRÓFEA MÁSOLATÁT

A három hónapos tengeri állat Szingapúrból került az ukrajnai Alushta állatkertjébe, ahol haladéktalanul edzésbe is állt. Gondozója felügyelete mellett kell ugyanazt a tökéletes tippmódszert elsajátítania, amivel Paul a 2010-es dél-afrikai világbajnokság médiasztárja lett. Pavlik (a név, ugyancsak utal a nagy elődre, annak becézett szláv formája, azaz Palika) már fáradtságot nem ismerve gyakorolja a finom kagylót rejtő műanyag dobozok kinyitását.

Nem is árt szorgosan készülni, ugyanis közeleg az első nyilvános szereplés napja: április 4-én a Sahtar Donyeck – Barcelon Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzése előtt kell számot adnia tudásáról.

A feladat nem könnyű: a nagy előd, Paul azzal vált a foci-vb egyik sztárjává, hogy a dél-afrikai tornán nyolc mérkőzés győztesét tippelte meg helyesen. Hét alkalommal honfitársai, a németek meccseire voksolt (azt is eltalálta, amikor kikaptak), a nyolcadik találkozó pedig a döntő volt, ahol szintén helyesen jövendölte meg a győztes csapat kilétét.

Jövőre pedig minden szem Pavlikra szegeződik, akire, akárcsak az ukrán válogatottra, addig még sok-sok edzés és felkészülési mérkőzés vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik