Kitiltják a stadionokból a fegyverré váló vuvuzelát – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 12:43
null
Rendeltetésszerű használat mérkőzés közben (Fotó: Action Images)
Az utóbbi időkben sorozatban nem rendeltetésszerűen használt műanyag „hangszer" el fog tűnni a dél-afrikai stadionokból.

A világ futballszerető közösségének a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon volt „szerencséje" megismerni a rettegett hangkeltő eszközt, a vuvuzelát. A színes műanyag trombita akkor még csak rettenetes hangjával keltett riadalmat, az elmúlt hetekben azonban a helyi drukkerek elkezdték fegyverként alkalmazni.

Előbb az AmaZulu–Orlando Pirates találkozón történt incidens, amikor a vendégcsapat edzője kapott vuvuzelazáport a fejére a Moses Mabhida Stadionban. Egy héttel később pedig a Lamontville Golden Arrows–Kaizer Chiefs találkozón történt rendbontás, amikor egy piros lap miatt felháborodott vendégdrukker egy vuvuzelával próbált elégtétel venni a játékvezetőn.

Nem rendeltetésszerű használat mérkőzés közben

„A szabályaink értelmében minden veszélyes fegyvert ki kell tiltanunk a stadionokból. És, ha a vuvuzela ilyen veszélyes fegyverré válik, akkor nincs más választásunk, mint a teljes tiltás" - mondta Reuters brit hírügynökségnek Derek Blanckensee, a dél-afrikai profi liga általános igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik