Két éve majdnem postásnak állt az Arsenal új csatára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.19. 13:20
null
Édesanyja helyett Arsene Wenger mellett dolgozhat Yaya Sanogo (Fotó: sofoot.com)
Már májusban felröppent a hír, hogy az Arsenalnál köthet ki Yaya Sanogo, a francia Auxerre csatára, s miután a kötelező orvosi vizsgálatokon is átesett Londonban, csak az utolsó simítások vannak hátra a francia labdarúgó átigazolásának ügyében, aki nem sokkal ezelőtt azon gondolkodott, hogy felhagy a profi futballal, és inkább az egyik postai hivatalban vállal munkát.

A 20 éves, a 2012–2013-as szezonban tíz gólig és egy gólpasszig jutó támadó pályafutását számos sérülés nehezítette az elmúlt években, közöttük egy sípcsonttörés, ami miatt kilenc hónapot kényszerült kihagyni 2010-ben. Elkeseredettségében már közel állt ahhoz, hogy a labdarúgás helyett egy postán, édesanyja mellett keresse meg a mindennapi betevőt.

„A sok sérülésem miatt egyszer azt mondtam édesanyámnak, abbahagyom a futballt. Készen álltam arra, hogy szögre akasszam a stoplist, és beálljak melózni postára” – idézi a metro.co.uk az U20-as francia válogatottban is bemutatkozott Sanogót.

A következő szezonban minden bizonnyal kiderül, jól döntött-e a francia, hogy maradt gyermekkori álmainál, a labdarúgásnál, bár Arsene Wenger hívószava már önmagában felér egy jó kövér visszaigazolással. Ha a sérülések is elkerülik a közeljövőben, az „ágyúsok” drukkereinek sok örömet, az ellenfelek védőinek pedig sok bosszúságot okozhat még az Emirates új gólvadásza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik