José Mourinho Einsteinnel motivált a Barca elleni meccs előtt

Vágólapra másolva!
2011.04.27. 17:20
null
Mourinho szerint Einsteinnek volt sütnivalója (Fotó: Thesun.co.uk)
A Real Madrid portugál trénere nem csak a mágnestáblán képes forradalmi taktikát felvázolni, de képes olyan motivációs szövegeket kanyarítani, ami bármelyik nagy hadvezérnek becsületére válna. Hogy kerül a csizma az asztalra, azaz a zseniális fizikus egy madridi öltözőbe?

Hát úgy, hogy José Mourinho „beviszi" oda, ahogy tette azt a Real Madrid–Barcelon spanyol Király Kupa-döntő előtt. A madridiak hosszabbításban 1–0-ra legyőzték a katalánokat, márpedig ilyenre három éve nem volt példa. Mourinho a Barca elleni újabb, ezúttal a Bajnokok Ligájában esedékes, párharc előtti sajtótájékoztatón árulta el, milyen szöveggel öntött lelket kissé anyátlan társaságába.

„Azt tudniuk kell, hogy én is csak átlagos motivátor vagyok. Ahhoz, hogy a játékosaimat tudjam motiválni, előbb magamat is megfelelő állapotba kell hoznom" – vezette fel a csattanót a portugál. Ugyanaz a motivátor és ugyanaz az edző vagyok a Barcelona elleni 0–5 után is (Xaviék a bajnokságban ütötték ki a Madridot ilyen arányban – a szerk). Nem változott semmi. Nincs a zsebemen a bölcsek köve." Pedig már tényleg azt hittük....

És akkor a lényeg: „A kupadöntő előtt egyszerűen annyit mondtam a játékosaimnak, hogy, amit most hallanak, azok nem az én szavaim, hanem egy fickó mondta, akit úgy hívnak, Albert. Albert Einstein. Szóval ő mondta, hogy az egyetlen erő, ami hatalmasabb a gőz, az elektromosság vagy akár az atomenergia erejénél is, nem más, mint az emberi akarat. Márpedig ez az Albert nevű fickó nem volt éppen egy hülye gyerek. Ha meg van az akarat, meg tudjátok csinálni!"

És lám, tényleg meg tudták csinálni? A kérdés már csak az: maradt-e még használható Einstein-idézet a Special One tarsolyában?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik