Joey Barton beígérte, be is szántotta a Milan-legenda Di Caniót

Vágólapra másolva!
2013.09.12. 13:13
A QPR nyáron marseille-i kölcsönkalandjából visszatérő középpályásánál, Joey Bartonnál nehéz ellenszenvesebb figurát találni a mai futballban, de azt semmiképp sem állíthatjuk róla, hogy ne állná a szavát. Persze az már más kérdés, hogy ettől egy morzsányival sem lett szimpatikusabb.

A múltban a Newcastle United együttesében több szezont is lehúzó Barton a héten a „szarkáktól" húsz év után elköszönő kapus, Steve Harper búcsúmeccsén vett részt, a találkozón az AC Milan legendái léptek pályára ellenfélként a St. James Parkban. Barton a találkozó előtt Twitterén azt nehezményezte, a Newcastle gyűlölt riválisának számító Sunderland menedzsere – az olasz – mégis hogy kaphatott meghívást a mérkőzésre.Steve Harper búcsúmeccsén vett részt, a találkozón az AC Milan legendái léptek pályára ellenfélként a St. James Parkban. Barton a találkozó előtt Twitterén azt nehezményezte, a Newcastle gyűlölt riválisának számító Sunderland menedzsere – az olasz – mégis hogy kaphatott meghívást a mérkőzésre.

Az AC Milan legendái, a háttérben Alan Shearerrel a 'Castle mezében (Forrás: Action Images)
Az AC Milan legendái, a háttérben Alan Shearerrel a 'Castle mezében (Forrás: Action Images)

„Igazak a pletykák, hogy a 5under1and menedzsere is játszik a meccsen?" – tette fel a költői kérdést a közösségi oldalon, majd megfejelte egy #couldgetemptiedout hashtaggel, aminek magyar megfelelőt nem könnyű találni, de maradjunk annyiban, hogy sok jót nem jelent, és nem is ígért.

Persze nem csak Barton, a St. James Parkot megtöltő Newcastle-drukkerek sem örültek a szentélyükből tavasszal 3–0-s sikerrel távozó menedzser feltűnésének. Di Canio pályára lépése pillanatában a stadion egy emberként fütyült, ahogy minden labdaérintését is süketítő fújolás kísérte.

Di Canio az őt körülvevő utálat ellenére is pozitív tudott maradni (Forrás: Metro)
Di Canio az őt körülvevő utálat ellenére is pozitív tudott maradni (Forrás: Metro)

A Milan csapatába – ahol aktív labdarúgóként 1994 és 1998 között szerepelt – csereként beállt Caniót ez a legkevésbé sem roppantotta össze, a szitokáradatra széles mosollyal és a tőle megszokott ellentmondást nem tűrő játékkal válaszolt. Időközben azért Barton ígérete is megérkezett, és egy hátulról indított, aljas belépővel jelezte, ő sem látja szívesen a heves vérmérséklete ellenére mindvégig roppant higgadt menedzsert.

Joey Barton beígérte, el is takarította a Milan-legenda Di Caniót (Forrás: Metro)
Joey Barton beígérte, el is takarította a Milan-legenda Di Caniót (Forrás: Metro)

Bartont viselkedését maga az élet viszonozta: a meccs apropóját nézve meglepő módon gól nélküli döntetlenre végződött találkozót eldöntő tizenegyeseknél Barton hibázott, Di Canio értékesített kísérlete pedig az AC Milan legendáit segítette győzelemhez. Íme:

A TIZENEGYESPÁRBAJ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik