Jacko-paróka borította ki a Blackburn edzőjét

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 10:37
A csapatépítő jelleggel tartott karácsonyi buli majdnem botrányba fulladt, mert Henning Berg nem kívánta magát produkálni.

A Blackburn Rovers 22 forduló után csak 15. az angol másodosztályban (Championship). Az utóbbi időben nem nagyon jönnek a sikerek, így a vezetők joggal gondolták, hogy egy jól sikerült karácsonyi party összerázhatja a társaságot.

Azért nem véletlen, hogy többeknek feltűnt a hasonlóság (Forrás: guardian.co.uk)
Azért nem véletlen, hogy többeknek feltűnt a hasonlóság (Forrás: guardian.co.uk)

A Guardian beszámolója szerint jól is ment minden, egészen addig, amíg a klub igazgatója meg nem kérte a november elsején kinevezett Henning Berget, hogy a lemezlovas társaságában fáradjon föl a színpadra. A norvég tréner arra még csak hajlandó volt, hogy a karácsonyi ajándékok gyűjtésére kitalált filc csizmában táncikáljon a főnökei, beosztottjai és a 200 meghívott vendég előtt – habár már ekkor is „láthatóan nagyon mérges volt". Amikor azonban valaki egy Michael Jackson-parókát próbált a kopasz koponyájára erőltetni, akkor kiborult a bili.

Berg földhöz vágta az ominózus kiegészítőt, leviharzott a színpadról, bocsánatot kért az asztalánál ülőktől, és elhagyta az Ewood Parkot.

Berg aztán szerdán már higgadt hangú nyilatkozatot adott ki a történtekről, melyben azt írta, hogy nagy várakozásokkal tekintett a klub számára nehéz esztendőt lezáró party elé. Amikor a színpadra szólították „azt hittem, hogy feltesznek pár kérdést a csapattal, a klubbak kapcsolatban, esetleg egy sorsolást kell elintéznem. Ehelyett olyan dolgokra akartak rávenni, ami, véleményem szerint, nem egyeztethető össze egy menedzser pozíciójával, és a csapatnak a táblázaton elfoglalt helye sem adott okot erre a viselkedésre."

Mit van úgy oda? A YMCA egész jól megy neki. (Fotó: Action Images)
Mit van úgy oda? A YMCA egész jól megy neki. (Fotó: Action Images)

Berg eztán 9.30-kor, mint írta, a tervezett időpontban, elhagyta a buli helyszínét, játékosai pedig nem sokkal később ugyancsak nyugovóra tértek (reményei szerint). A jó magaviseletet elősegítette, hogy a futballisták nem fogyasztottak alkoholt (a tréner tudomása szerint).

Henning Berg november 1-jén vette át a Blackburn Rovers menedzseri pozícióját a szurkolók által egy emberként gyűlölt Steve Keantől. Azóta azonban a lejátszott kilenc bajnokiból csupán egyet nyert meg a csapat, két döntetlen és öt vereség mellett.

Blackburnben ezek után azzal még mindig vigasztalódhatnak, hogy nálunk legalább volt karácsonyi buli, nem úgy, mint Newcastle-ben, vagy a Queens Park Rangersnél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik