Iker Casillas nagykövet lett

Vágólapra másolva!
2011.01.25. 13:27
Iker Casillas a szívén viseli a sanyarú sorsúak helyzetét. Neveltetése miatt különösen sokat tesz a szegények megsegítésére. Ezért büszkén vállalta, hogy az ENSZ jószolgálati nagykövete legyen.

Iker Casillas az ENSZ jószolgálati nagyköveteként tevékenykedhet a jövőben. Egy olyan programban kapott szerepet, amely a szegénység és a betegség felszámolását célzó jótékonysági akciókat szervez. Nem Casillas az egyetlen futballista, aki szerepel a programban, hiszen tagja már Drogba, Zidane és Rondaldo is.

„Nagy felelősséget ró ez a feladat rám, de képes vagyok ellátni a feladatot. Nagy szerepe van ebben a Real Madridnak, a második otthonomnak, mert lehetőséget adott rá, hogy ismert ember legyek. Szeretném, ha legyőznénk a szegénységet, és nagyon büszke vagyok, hogy a magam eszközeivel én is részt vehetek ebben a munkában.Annyi jó dolgot kaptam az élettől, hogy vissza kell adnom ebből valamit a társadalomnak."

Casillas már korábban is részt vett a szegénység elleni küzdelemben, például jótékonysági rendezvényeket szervezett Rafa Nadallal a Maliban tengődő maláriás betegeinek megsegítésére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik