Futballtörténelem másképp: melyik évtizednek jár a hajkorona? - galéria

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 10:42
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Hajtortenelem')">Nem csak Carlos Valderrama köpött egész életében az éppen aktuális hajdivatra (Fotó: Action Images) <br />A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a>
Az egyes évtizedek hajstílusai, csakúgy, mint a hétköznapi életben, a profi futballban is remekül elkülöníthetőek, ám viselőiknek az évek múlásával annál kevésbé vállalhatóak. Úgy gondoltuk hát, hogy ideje összeszedni és bepréselni egy galériába az elmúlt több mint 40 év legviccesebb hajkölteményét.

AZ 1970-ES ÉVEK
Rodney Fern (1.kép)
, a Leicester City legendás angol gólvágója egy képben össze tudja foglalni az egész évtizedet, és emellett meg tud rémiszteni egy egész generációt. A ma már 64 esztendős csatár remekül példázza a kor divatját, amikor is a labdarúgók közül azé volt a dicsőség, akinek a legjobban hasonlította a sérója egy ABBA-koncerten bedrogozott bohócéra. Példánknál maradva, Fern egyébként 1983-ban akasztotta szögre a stoplist, nyugodtan rá is lehet keresni a fenti képpel a Google-ben, a vidám arcú futballista találatainak egyébként csak a fele vezet különböző bűncselekmények elkövetőihez.

AZ 1980-AS ÉVEK
Óh, a 80-as évek, azok a döglött mókusoknak álcázott valamik a fejeken. Ekkor alkotott Alan Biley (6. kép), Chris Waddle (7. kép), és a leginkább egy bajuszos Michael J. Fox-ra hajazó Mike Werner (10. kép) is. Ezt a korszakot vélhetően még a nagy Oliver Kahn (13. kép) is letagadná. Az évtizedet az éhező fodrászok korának is nevezhetnénk, hiszen ekkoriban még a B-középben ülő hazai drukkerek is csak a fordulás után tudták eldönteni, hogy épp a férfi, vagy a női csapatuk van-e a pályán. A parókáknak kinéző frizurák mellé pedig természetesen járt a fésűbajusz is, amelyet még Magnum is megirigyelne, elég ha csak megnézzük Antonio Borgest (7. kép).

AZ 1990-ES ÉVEK
Megalapítják az Európai Uniót, a Szovjetunió felbomlik, Bill Clinton botrányba keveredik Monica Lewinskyval, és a román labdarúgó-válogatott minden tagja kiszőkíti a haját (23. kép). Fontossági sorrendet nem állítanánk, mindenki döntse el magában, hogy melyik a korszak legnagyobb eseménye. Egy biztos, aki nem tudja elképzelni David Seamant (17. kép), az angol válogatott és az Arsenal legendás kapusát, amint épp vadul rázza sámsoni haját a Coco Jambóra, az bizony már '90 után született.

A 2000-ES ÉVEK
Máris az ezredfordulónál járunk, méghozzá tavasszal. Húsvét van, a locsolkodók már elmentek, végre csend és nyugalom honol. Igen ám, de sajnos rengeteg ételfestékünk maradt, még a kiosztott tojások után is. Sebaj, szerencsére itt van Freddie Ljungberg (27. kép), aki a hajára tudja kenni az egészet, így a probléma máris megoldva. Persze nem az Arsenalban naggyá lett svéd középpályás volt az egyetlen, aki a kétezres években a tojásfestéket és a kisiskolás srácai rajzzsákjából kilopott temperát használta vaksz helyett. Hogy felejthetnénk a Herthában Dárdai Pállal és Király Gáborral futballozó Marcelinho zseniális trikolórját (28. kép), valamint Mario Balotelli (32. kép) színes háromszögeit? Ja és persze ott volt még Djibril Cissé (43. kép) keddi frizurája is.

A 2010-ES ÉVEK
Idén David Beckham hivatalosan is bejelentette a visszavonulását, így egy időre most lemondhatunk az egységes Spice Boy-frizurákról, hacsak Diego Simeone szamurájhaja (50. kép) nem teremt stílust. Szerencsére azonban Becks eltűnése után is maradnak egyéniségei napjaink futballjának, így nem könnyű odaítélni az Évtized haja-címet. David Luiz (44. kép), vagy az újonnan manchesteri Maroune Fellaini (49. kép) burája kapja az elismerést? Esetleg Wayne Frankenrooney (47. kép)?

Megnyugtatunk mindenkit, egyelőre nem kell dönteni, hiszen még csak az évtized elején járunk, így bőven maradt ideje a kreatív játékosoknak meglepni minket egy-egy valderramai remekművel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik