Einsteinnel csevegne, a szovjet diktátort csodálja az orosz hokikapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 15:14
null
Ilja Brizgalov vicceseket mondt újságírói kérdésre (Fotó: 24smi.org)
Ilja Brizgalov, a Philadelphia Flyers és az orosz válogatott kapusa új szintre emelte a sportolói interjút. Olyanokat mond, hogy a fal adja a másikat.

A Yahoo Sports talált rá egy orosz hokioldalon Marija Rogovszkaja – azóta eltávolított – interjújára, amit Ilja Brizgalovval, az NHL-ben szereplő Philadelphia Flyers, és, ha ráér, az orosz válogatott kapusával. Úgy látszik, Brizgalov válaszai annyira erősek voltak, hogy az még a sokat látott orosz sajtóban sem fért meg sokáig. A Yahoo szerkesztői a legjobb részeket csemegézték ki, ezt idézzük mos mi is.

„Számtalan újságíró szeretne önnel interjút készíteni. De kivel beszélgetne ön, ha választhatna?"

„A többségük már nem él... Szívesen elcsevegnék Dzsingisz kánnal, Sztálinnal vagy éppen Einsteinnel."

„Sztálin nagyon megosztó személy. Mi a véleménye róla?"

Ilja és a Stanley-kupa (Fotó: flyersfaithful.com)
Ilja és a Stanley-kupa (Fotó: flyersfaithful.com)

„Pozitív a véleményem. Mindig logikusan cselekedett. Persze tudjuk, néha túl messzire ment. De hát akkor került hatalomra, amikor az ország éppen túl volt egy forradalmon. Teli volt az országa kémekkel, ellenségekkel, mindenki kavart. És rengeteg embernél volt még fegyver a polgárháború után. Az ország romokban hevert, az emberek pedig próbáltak túlélni valahogy. Az országot újjá kellett építeni, és ehhez egy olyan vezetőre volt szükség, aki vasmarokkal tartotta kézben a szálakat. Aztán máris jött a második világháború. Megint egy csomó ember jött vissza a frontról fegyverrel a kezében. Mindenhol csak a pusztulás volt, megint újjá kellett építeni az országot, képessé kellett tenni rá, hogy megvédje magát. És rengeteg bűnöző volt szabadon."

„Sztálin faekével vette át az országot és atombombával hagyta az utódaira."

„Igen, és jól tudta, hogy mit tesz. Úgy él a köztudatban, mint „véreskezű diktátor". De abban az időben nem lehetett máshogy kormányozni. Persze, voltak emberek, akik ártatlanul lettek a megtorlások áldozatai – de, hát ezen már nem lehet változtatni. Nem régen az Egyesült Államokban kiengedtek a börtönből egy férfit, aki 45 évet ült ártatlanul. Aztán kiderült, hogy nem bűnös. El tudja képzelni, milyen lehet egy embernek 45 évet börtönben tölteni valamiért, amit nem követett el?"

„És mit kérdezne Einsteintől?"

„Hát azt... szóval arról kérdezném, persze, tudja."

„Az univerzumról?"

„Igen! Ő egy nagyon érdekes fickó volt. Biztos, hogy volt egy csomó ötlete és elképzelése."

Igen, Ilja, volt neki egy csomó ötlete és elképzelése, mondatni, tudott egy-két dolgot egy-két dologról. Neked például azt tanácsolta volna, hogy olvasgass mást is a „Sztálin összes" mellett...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik