C. Ronaldo máris a Real gólrekordjára hajt - videó

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 16:22
null
Pirri, Gento, Cristiano, Amancio, Butragueno (Forrás: as.com)
A Real Madrid összehozta Cristiano Ronaldót a korábbi időszak nagy gólvágóival, Pirrivel, Gentóval, Amancióval és Butraguenóval. A portugál ász már utolérte Gentót, a másik hármat pedig el is hagyta a klub góllövőlistáján. Bár Cristiano már szinte biztosan első lesz ebben a rangsorban (az örökranglistán még vannak előtte néhányan), ő maga így vélekedik erről:

„Mindig mondtam, a csúcsok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Nemcsak rám vonatkozik ez, hanem az utánam következő generációra is. Nagyon örülök, hogy megdöntöttem ezeket a rekordokat. De a legjobban azt szeretném, ha így folytathatnám, ahogy eddig, és szeretnék egyszer a legjobb lenni.”

Addig azonban van még mit termelnie, hiszen a klub örökranglistája élén Raúl áll 323 góllal, míg Cé 183 találatnál jár.

A klub négy ikonja egyetért a portugál csatárral, és elismerik a teljesítményét.

Amancio: „Biztos vagyok benne, hogy minden rekordot meg fog dönteni, még Alfredo Di Stéfanóét is. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy Cristiano Ronaldo a Real Madridban játszik. Kiszámíthatatlan játékos, és remélem, még sok éven át így folytatja, mert mindnyájan ezt szeretnénk.”

Butragueno: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy Cristiano a Real Madridban szerepel. Az ambíciója talán a legnagyobb erénye. Minden meccset személyes kihívásnak tekint. Ha van egy olyan játékosunk, akitől szinte garantált a gól minden meccsen, akkor főhet az ellenfeleink feje, hiszen legalább kettőt kell rúgniuk, hogy nyerhessenek. Remélem, még sok évig nálunk fog játszani.”

Pirri: „Sohasem voltam szélső. Védekező középpályásként kezdtem, és utána kerültem a védelembe. Együtt játszottam a Real legnagyobbjaival, és az, hogy a klub legjobb tíz góllövője közé kerültem, nagy örömet és büszkeséget okoz. Cristiano fantasztikus futballista. Nem pusztán született gólzsák, mindkét lábbal kiválóan rúg, szerintem a legsokoldalúbb játékos a világon, nincs párja. Erős, gyors, kiválóan fejel, irgalmatlan a lövőereje, sokat dolgozik, remekül védekezik. Ezek alapján nem is kétséges, hogy előbb-utóbb a lista élére kerül, de szerintem nem olyan hamar.”

Gento: „Nagyon boldog lettem volna, ha együtt játszhatok vele, hiszen Cristiano Ronaldo játékát még nézni is élvezet. Utánozhatatlan labdarúgó, aki nagyüzemben termeli a gólokat. Hű, de boldog lettem volna, ha vele játszhatok...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik