Beckham-ábécé, avagy mindenféle érdekesség Becksről betűrendben

Vágólapra másolva!
2013.05.17. 17:15
Visszavonult David Beckham. Ezekben a napokban mindenfélét megtudhatunk, ami a pályafutásából fontosnak tekinthető, és ez jogos is. Ebben a kis összeállításban azt tárjuk olvasóink elé, ami talán nem annyira fontos, de érdekes lehet a nagy David személyiségének megismeréséhez.

A – APA, ANYA. Beckham nagyon szorosan kötődik az apjához, Tedhez és az anyjához, Sandrához. Ezért is fájt neki nagyon, hogy szülei 2003-ban elváltak egymástól. A – APA, ANYA. Beckham nagyon szorosan kötődik az apjához, Tedhez és az anyjához, Sandrához. Ezért is fájt neki nagyon, hogy szülei 2003-ban elváltak egymástól.

B – BORISSZA. Az MU egykori sztárja szereti a bort és a pezsgőt, de egyiknek a fogyasztását sem viszi túlzásba. A sört viszont inkább meghagyja a németeknek.

CS – CSALÁD. Beckham középső gyerek, van egy nővére, Lynne, és egy húga, Joanne is.

D – DRUKKER. David Beckham apukája Londonban élt, David is ott született, de országos MU-drukker volt. Ezt átplántálta a fiába is, aki 1991-ben lett kedvenc csapatának ifijátékosa.

E – ESKÜVŐ. David és Victoria 1999. július 4-én házasodott össze az írországi Dublin közelében lévő Luttrellstown Caslte-ban. 437 fős személyzet sürgölődött a vendégek körül, és maga a lagzi 500 ezer fontot kóstált. Ez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen Victoria mindig is arról volt híres, hogy kicsivel nem elégszik meg.

Teljes a Beckham-család (forrás: mirror.co.uk)
Teljes a Beckham-család (forrás: mirror.co.uk)

É – ÉTEL. Szeret étteremben enni, és saját állítása szerint szinte mindenfélét szívesen megeszik. Olasz, indiai, kínai konyha egyaránt jöhet. Bár már régóta van mit a tejbe aprítania, szívesen eszi az angolok hagyományos ételét, a fish and chipset, valamint a pie and masht is, amelyet egyszer a kedvenc ételének nevezett.

F – FILM. Beckham szabadrúgásgóljai megihlették a filmeseket is, ennek volt az egyik példája a „Csavard be, mint Beckham” című opusz. A film nem az angol futballistáról szól, hanem egy második generációs bevándorló indiai lányról Angliában, akinek minden vágya, hogy labdarúgó legyen. A vígjáték 2002-ben készült, és megosztja a nézőket, hiszen éppen annyian szeretik, mint amennyien nem, de azért a címe szinte beleégett a köztudatba.

G – GONDOSKODÁS. Saját állítása szerint ő az első, aki reggel kipattan az ágyból, hogy elkészíthesse a gyerekek reggelijét. Közben Victoria még lustálkodik egy kicsit...

GY – GYEREKEK. Szinte nincs is a világon, aki ne tudná, hogy a Beckham családnak négy gyereke van, három fiú (Cruz, Romeo, Brooklyn) és egy kislány (Harper). Beckham szerint a gyerekek miatt alakult ki benne a felelősségteljes gondolkodás.

H – HAJ. Ó, azok a hajak! Éveken át semmi másról nem szólt a bulvármédia, hogy David mikor változtat a frizuráján. Hát, ami azt illeti jó sokszor változtatott. Volt ő hosszú hajú, volt kopasz, volt sűrű a haja... Aztán meg mohikán, kisfiús, lányos, macsó... Az ember már összeszámolni sem tudja. Egyesek szerint kis túlzással gyakrabban változtatta a séróját, mint más az alsóneműjét. Márpedig ameddig el nem kezd kopaszodni, ez nem is nagyon fog változni...

Néhány frizura Beckham múltjából (forrás: prlog.org)
Néhány frizura Beckham múltjából (forrás: prlog.org)

I – IRAK. David Beckham mezei világszerte jól fogytak. Jellemző, hogy amikor 2003-ban megdöntötték Irakban Szaddám Husszein uralmát, bejárta a világot az a kép, amelyen egy fiú éppen a bukott államfő szobrának fején ül, mit ad Isten, éppen Beckham 7-es mezében.

J – JÓTÉKONYSÁG. Egészen régóta részt vesz különféle jótékonysági akciókban. Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként szerepelt az AIDS elleni kampányban, de benne van a Malária ellen küzdő nonprofit szervezetben is. Amerikai szereplése idején gyakran vett részt az MLS WORKS jótékonysági munkájában.

K – KABALAFIGURA. A kis David 1986-ban, 12 évesen a Manchester United meccsén a West Ham ellen magára öltötte az MU kabalafigurájának a ruháját. Így segített a hangulat fokozásában.

L – LECSÓ. Pontosabban L'ecsó. Egy idei interjúban azt mondta, hogy a kedvence a moziban a Pixar népszerű animációs filmje. A kis patkány kalandjai nem csak Bekchamnek jönnek be.

L'ecsó (forrás: pixartimes.com)
L'ecsó (forrás: pixartimes.com)

M – MADARAK. Mint szinte minden ember, David is fél valamitől, mégpedig a madaraktól. Mivel madárból elég sok repked a világban, nem lehet egyszerű az élete...

N – NAGYKÖVET. Idén márciusban adtak hírt róla a lapok, hogy Beckham elvállalta a kínai foci fejlesztése kedvéért, hogy a nevét adja az ázsiai ország futballjának fellendítésére összeállított programhoz.

P – PARFÜM. Bekcham piperkőcségében bizonyára nagy szerepet játszik a felesége. Az biztos, hogy a hétköznapi „szakadt” megjelenése mindjárt tökéletes eleganciává változik, ha éppen arra van szükség. Ronaldo (a Fenomén) egyszer így emlékezett egy közös esetükre: „Ha mezt cserélsz valakivel, a dresszek általában alaposan átitatódtak izzadságszaggal. De Beckhamének parfümillata van. Na most, vagy nincs testszaga, vagy kölnit izzad”.

Beckham saját márkás parfümöt is árul... (forrás: smashmaterials.com)
Beckham saját márkás parfümöt is árul... (forrás: smashmaterials.com)

R – RENDMÁNIA. David nagyon kényes a rendre. Felesége elmondta, hogy otthon mindennek szimmetrikusan kell állnia, mindennek katonás rendben. „Ha kinyitnád a hűtőszekrényünket, látnád, hogy minden szép rendben sorakozik benne. Három hűtőnk van. Az egyikben az étel, a másikban a saláta, a harmadikban pedig az italok. Az italosban mindennek szimmetrikusan kell állnia. Ha például három doboz diétás kóla lenne benne, egyet tutira kidobna, nehogy három legyen belőle. Mindenből csak páros számút tud elviselni.”

S – SULI. Beckhamet nem az iskolai előmeneteléért szeretjük. Jó volt testnevelésből és énekből, de a matekkal és a fizikával meggyűlt a baja.

SZ – SZAKÁCS. David nagyon szeret főzni. Már kicsi korában is segített anyukájának a konyhában. Ez fontos is otthon, mert Victoria nem tartja magát sokra a tűzhelynél.

T – TETOVÁLÁS. Az angol futballista egyik legnagyobb gyengéje a tetováltatás. Lassan, de biztosan fogy a hely a testfelületén, mert újabb és újabb ábrák és feliratok jelennek meg rajta. Ebből a szempontból is érdekes, hogy a gyerekei mind helyet kapnak a testén valamilyen méretes felirattal. Ezen kívül szárnyas őrangyal vigyáz rá a hátán, de vannak rajta kínai, héber és hindi írásjelek is. Felesége, Victoria neve is sok helyen megjelenik, képben és írásban is. Többek között még egy latin felirat is árulkodik róla: „ut amem et foveam", vagyis „így szeretem őt". Mindez persze csak ízelítő, de korábban erről viszonylag részletesen írtunk.

U – UDVARLÁS. Az első randiján Victoriával a Jerry Maguire című filmet nézték meg. David egy Prada-táskával és néhány rózsaszállal lepte meg későbbi feleségét.

Ü – ÜZLET. Nemcsak Beckhamnek tejelnek jól a vállalkozásai, mások is igyekeznek kihasználni őt. Az egyik legjobb üzletet Rebecca Loos kötötte, aki 1 millió dollárért „tálalt ki” a közte és az angol futballista között szövődött gyengéd viszonyról. A hölgy egykor Beckham személyi asszisztense volt, és azt állította, hogy egy darabig együtt kavartak. Erről azonban semmilyen bizonyíték nem látott napvilágot.

V – VICC. Több vicc is született David Beckhamről. Egy jellegzetes álljon itt abból az időből, amikor a 2004-es Eb selejtezőjén a törökök ellen magasan az égbe lőtte a tizenegyest. A viccnek már van Sergio Ramosos változata is, de hátha valaki nem ismeri... „A mennyország kapujában megjelenik Szent Péter előtt Ronaldo, Ronaldinho és Beckham. Szent Péter kérdezi Ronaldót:
– Fiam, te mit keresel itt a mennyekben?
– Én, uram, többszörös gólkirály és aranylabdás vagyok!
– És te? – kérdezi Ronaldinhót.
– Engem a világ legjobb futballistájának választottak!
– Jó, maradhattok. És te? – fordul oda Beckhamhez.
– Én csak a labdámért jöttem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik