Az Arsenalra fogadott, elvesztette a házát a fanatikus „ágyús”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.13. 17:39
null
A szerencse nem játék: Robin van Persie „sorsdöntő” góljának pillanata (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League hétvégi fordulójában a listavezető Arsenal 1–0-s vereséget szenvedett a táblázaton kapaszkodó Manchester United otthonában, s bár Arsene Wenger fiai „csak” három pontot buktak a rangadón, egy fanatikus és felelőtlen szurkolójuk sokkal többet: a házát vesztette el egy fogadáson. Afrikában a(z) (ön)gyilkosság sem ritka, ha angol fociról van szó...

 

Két ugandai férfi, egy Arsenal- és egy United-drukker a két csapat vasárnapi összecsapása előtt kötött egy józan ésszel nehezen felfogható fogadást a győztes kilétére. Henry Dhabasani, a londoniak szurkolója kétszobás lakását tette fel kedvencei győzelmére, a Manchester Unitedért rajongó Rashid Yiga pedig egy vadonatúj Toyotát és feleségét (!!!) pakolta fel a hazaira – adta hírül a The Ugandan Observer.

A fogadás megkötését írásba foglalták, helyi vezetőkkel és szemtanúkkal hitelesítették.

Mint ismert, a meccset 1–0-ra a United nyerte, így Dhabasani élete egyik legfájdalmasabb kilencven percének végén elvesztette otthonát, így három feleségével és öt gyermekével együtt hajléktalanná vált. A hétfői „kiköltözéskor” több Manchester United-szurkoló vonult a házhoz, akik szó szerint kidobták a családot a házból.

Persze mondhatjuk, hogy a túlzásba vitt szerencsejáték a világ minden pontján tesz tönkre emberi sorsokat, az angol futballért rajongó afrikai drukkerek fanatizmusa azonban az utóbbi években minden határon túlmegy. 2009-ben egy kenyai Arsenal-szurkoló öngyilkosságot követett el, miután kedvenceit a Manchester United (4–1-es összesítéssel) kiejtette a Bajnokok Ligájából, pár héttel később pedig egy MU-szurkoló Nigériában végzett négy Barcelona-szimpatizánssal a BL májusi (katalán sikerrel végződött) fináléját követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik