A szurkolóké lehet Gyepes Gáborék kedvenc pingpongasztala

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 12:42
null
Simon Eastwood, Gyepes Gábor és Johnny Ertl már nem sokáig ütögethet az asztalon (Fotó: Portsmouth FC)
A Portsmouth futballcsapatának minden tagja aláírja és rövid üzenettel díszíti a sporteszközt. A bevételt, persze, jótékony célra fordítják.

Az angol labdarúgás harmadik vonalában (League One) szerénykedő, négy meccsel a zárás előtt kieső helyen álló, és évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdő Portsmouth FC a bajok ellenére is nagyon szoros kapcsolatot ápol a klub mellett kitartó szurkolókkal.

Ennek újabb példája, hogy a csapat tombolán kisorsolja a klub három játékosa, Simon Eastwood, Johnny Ertl és Gyepes Gábor kedvenc szabadidős „játszótársát" – a pingpongasztalukat. Az asztalt a klub valamennyi játékosa ellátja kézjegyével, valamint egy rövid, személyes üzenettel, amiben megköszönik, hogy a drukkerek hűségesen kitartanak a csapat mellett a viharos években is.

Az asztalt azok a drukkerek nyerhetik meg, akik nem sajnálnak 5 fontot egy tombolaszelvényre. A sorsolásra április 20-án, a Sheffield United elleni utolsó hazai találkozón kerül sor. Az eladott tombolákból befolyó bevétel a klub alapítványához kerül, és a brit fiatalok számára 2011-ben létrehozott Nemzeti Polgári Szolgálatnál (National Citizen Service) végezhető önkéntes munka finanszírozására szolgál. A 16-17 éves fiatalok számára a nyári szünet hasznos eltöltését célzó négyhetes program 50 fontba kerül: ez idő alatt a fiatalok különböző civil és állami szerveknél dolgozhatnak, tanulhatnak, szerezhetnek tapasztalatot.

A Pompey által finanszírozott programban például szerepel egy egy hetes „tanulmányút" a Portsmouth-i Egyetemen. De az NCS olyan lehetőséget is kínál, mint az FA edzőképzés belépőszintjének elvégzése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik