A Real-Barca mémekben: a tahó(k), a szépség és hallucinogén szerek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.24. 12:21
A Real Madrid és a Barcelona emlékezetes csatával tette teljessé a futballhétvégét, nem lehetett oka a panaszra az egyszeri futballszurkolónak, a pártatlannak biztosan nem. Láttunk hét gólt, számos fordulatot és természetesen sok olyan melléktermék is született a mérkőzés alatt és után, ami nélkül nem klasszikus egy klasszikus. A következőkben visszapillantunk a csúcsrangadó emlékezetes pillanataira és utórezgéseire, szolgálunk pár érdekességgel, illetve pontokba szedve bizonyítjuk be, miért is volt hamisítatlan és minden igényt kielégítő el Clásico a vasárnapi.

Elsőként egy megdöbbentő tény: Busquets még Pepénél is aljasabb/kreténebb/türhőbb futballista. Persze lehet, hogy nem az, de egy Real Madrid elleni meccsen olyan mentális állapotba tud kerülni, ami mellett egy habzó szájú Pepe is csak rossz álomnak tűnik.Busquets még Pepénél is aljasabb/kreténebb/türhőbb futballista. Persze lehet, hogy nem az, de egy Real Madrid elleni meccsen olyan mentális állapotba tud kerülni, ami mellett egy habzó szájú Pepe is csak rossz álomnak tűnik.

A portugál hátvéd és Fabregas első félidő végén – egyértelműen nem a szeretet jegyében – bemutatott, már-már kínos eszkimópuszija után Busquets a nagy lökdösődés közben rátaposott a földön fekvő Pepe arcára.

Új stoplik! Tetszik? (Fotó: Action Images)
Új stoplik! Tetszik? (Fotó: Action Images)
És az előzmények
És az előzmények

Maradva Pepénél, Messi első gólja utáni idegösszeomlása a futball másik IQ-bajnokát, Joey Bartont őszinte vallomásra késztette. Persze nem lepődünk meg, hogy Pepe még így is rosszul jött ki belőle. „Az igazság az, hogy Pepe még nálam is nagyobb tuskó a futballpályán. Pedig ez nem kis kihívás” – kapott őszinteségi rohamot a QPR középpályása a Twitteren.

Azért kedves dologról is beszámolhatunk: a kezdő sípszó előtt a Real Madrid futballistái közösen kívántak mielőbbi felépülést a Schalke elleni BL-nyolcaddöntőn csúnya sérülést szenvedő Jesé Rodrígueznek. „Fel a fejjel, Jesé!” – volt olvasható a habfehér felsőkön.

Jobbulást, pajti! (Forrás: Twitter)
Jobbulást, pajti! (Forrás: Twitter)

Cristiano Ronaldo büntetőjét annak látta? Nem? Az az ember viszont igen, akinél a síp volt. Talán kevesebb hallucinogén kábítószert kéne fogyasztani munkaidőben, akkor nem ugrálnának úgy a fránya vonalak.

Megkérdőjelezhetetlen! (Forrás: Twitter)
Megkérdőjelezhetetlen! (Forrás: Twitter)

Újat is tanultunk az el Clásicó alatt: bizony, lehet imádnivaló egy gyűlölködő szurkoló, aki úgy küldi el az ellen drukkereit a búsba, hogy közben leírhatatlanul őszinte boldogság ül ki az arcára. Rajta nem múlt a madridi győzelem.

Ez itt a Sportszelep, nem engedhetjük olvasóinkat lelátói szépség nélkül maradni. A mosoly igazoltan hiányzik, a bal felső sarok mindent megmagyaráz.

Összetört a szívünk (Forrás: Twitter)
Összetört a szívünk (Forrás: Twitter)

És egy gonosz mém is befutott Katalóniából, mi kérünk elnézést.

Azért nem volt az olyan gyerekjáték (Forrás: 101greatgoals)
Azért nem volt az olyan gyerekjáték (Forrás: 101greatgoals)

És hogy képzeltük el a nagy csata közben az Atlético Madrid szurkolóit? Valahogy így:

Vagy így:

Zárásként pedig nézzük, teljesült-e minden feltétel vasárnap este a „mitől felejthetetlen egy el Clásico" egyetemes feltételrendszeréből:

Sokgólos meccs

Boksz a pályán

Tömegjelenet

A balhét kezdeményezők irritáló színészkedése

„Uefalonázó” (bírózó) Real-drukkerek

Messi-gól

Ronaldo-gól

Tizenegyes

Vitatható tizenegyes

Piros lap

Az oldalvonalnál pattogó szemöldökök

A Barcelona dominálja a labdabirtoklást

A Realnál van kevesebbet a labda, de övék a több helyzet

Mégis a Barca rúgott több gólt

Pepe sárga

Pepe piros

X

A bíró reklamáló játékosok tömegén átverekedve jut csak el az öltözőkhöz a félidei szünetben

Oscar-jelölés gyanúja

Minimum hét sárga lap

Xabi Alonso szakálla tökéletes

via reddit.com
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik