A pályán volt a Fradinak szórt újpesti hatosnál, most csődbe ment

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 21:44
null
Jimmy Jump első „akciója” Luis Figót találta arcon a 2004-es Eb-döntőben (Fotó: Twitter)
Nem egyszer előfordult már, hogy Jimmy Jump pályára rohanása félbeszakította valamely európai labdarúgó-mérkőzést, ezzel megmosolyogtatva, olykor megbotránkoztatva a szurkolókat és a szervezőket. Most ennek a hobbinak vége szakadhat, hősünk ugyanis csődbe ment!

Az El Mundo Deportivo spanyol sportnapilap információi szerint a katalán „sportember" nagy árat fizetett „mulatozásaiért", ugyanis 280 ezer eurós (mintegy 83 milliós forintos) bírság befizetésére kötelezte a bíróság.

„Nincs pénzem, az ítélőszék határozata szerint a fizetésem 50 százalékát levonják minden hónapban" – vette tudomásul a Jaume Marquet Cot néven anyakönyvezett férfi.

Jimmy Jump első merényletét 2004-ben hajtott végre, amikor az Európa-bajnokság döntőjében (Portugália–Görögország, 0–1) a Barcelonától a Real Madridhoz igazolt Luis Figo arcába dobta a katalán klub csapatzászlaját.

Később rendszeresen feltűnt a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, és az el Clásicók kihagyhatatlan szereplőjévé vált. Egyik legemlékezetesebb akcióját a 2010-es dél-afrikai világbajnokság döntőjében mutatta be, amikor még a találkozó kezdete előtt próbálta megszerezni a vb-trófeát.

Jimmy Jump már Magyarországon is tiszteletét tette, 2010. szeptember 11-én az Újpest–Ferencváros (6–0) rangadón egy katalán zászlót lengetve jelent meg a pályán, a Barcelona legendáját, Kubala Lászlót éltetve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik