A mocskos szájú szurkolók miatt a BBC estére tolta a skót bajnokit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.24. 16:36
null
A mérkőzést góllal és gólpasszal záró Yoann Arquin a jelek szerint nem hallotta rendesen, amit a csatorna mikrofonjai igen<br />(Forrás: bbc.com)
Egy-egy futballmérkőzés közvetítése közben a lelátón vagy a pályán harsogó káromkodások keveseket érhet meglepetésként, de a BBC mikrofonjai annyi hangos trágárkodást rögzítettek a Ross County–St. Mirren skót Premiership-mérkőzésen, hogy a BBC regionális, kizárólag Skóciában fogható csatornáján (Alba) felvételről leadásra szánt mérkőzés kezdési időpontját öt órával későbbre kellett csúsztatni.

Az eredeti tervek szerint a mérkőzést délután fél hatkor, a lefújást követően tűzték volna műsorra, de annyi verbális cifraságtól kellett megtisztítani, hogy csak 23 óra után került képernyőre.

Ami a legszebb az egészben, hogy mindezt 3000 rendkívül mocskos szájú szurkoló érte el. A skótok természetesen kinevették a csatorna döntését, a BBC helyi szóvivője azzal indokolta cenzúrát, hogy ellenkező esetben a brit médiahatóság megbüntette volna a csatornát, olyan tisztán lehetett hallani a szüntelen lelátói fröcsögést.

A mérkőzés egyébként 2–1-es hazai győzelemmel végződött, a feszültség pedig nem csak a lelátón, de a pályán és a kispadoknál is kézzel fogható volt. A hajrában két játékos összefejelése után a két menedzser olyan heves vitába keveredett az oldalvonal mellett, hogy a játékvezető mindkettejüket a lelátóra küldte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik