A Man. City szép gesztussal köszöntette Dél-Afrika nemzeti hősét - képek, videó

Vágólapra másolva!
2013.07.19. 16:37
null
A két csapat közösen köszöntette Nelson Mandelát a mérkőzés előtt (Fotó: Action Images)
A dél-afrikai politikus és polgárjogi harcos 95. születésnapján éppen az országban tartózkodó angol csapat is kivette a részét a megemlékezésből.

Az ENSZ 2010-ben nyilvánította Mandela-nappá június 18-át, az apartheid ellen küzdő dél-afrikai politikus és polgárjogi harcos születésnapját. Ezen a napon a Dél-Afrikai Köztársaságban minden a csütörtökön 95. születésnapját ünneplő Mandeláról szól: és ez alól nem kivételek – sőt – a sportesemények sem. Így az országban turnézó Manchester Citynek az AmaZulu FC elleni durbani mérkőzése is az ünneplés jegyében telt.

A City játékosai még alkalmi mezt is felhúztak (Fotó: mcfc.co.uk)
A City játékosai még alkalmi mezt is felhúztak (Fotó: mcfc.co.uk)

Az angol csapat játékosai mindannyian 95-ös számmal és Mandela nevével ellátott mezben sorakoztak föl a pályán, és egy hatalmas molinót is kifeszítettek, ezzel is köszöntve az ünnepeltet.

A hangulat a 67. percben hágott a tetőfokára: Nelson Mandela ugyanis éppen ennyi éve kezdte meg politikai szereplését, legendás küzdelmét az ország színesbőrű lakóinak elnyomása ellen.

A 95 éves politikus most éppen kórházban van, de amíg a múlt héten még arról szóltak a cikkek, hogy a lélegeztető gépre csapolt Mandela bármelyik percben meghalhat, addig szerdán már azt olvashattuk, hogy lényegesen jobban van, és napokon belül akár a kórházat is elhagyhatja.

Lehet, hogy ez nincs összefüggésben a Manchester City látogatásával, de azért ezt a lehetőséget sem zárnánk ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik