A kutyák el Clásicója még Pepének is durva

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.05. 18:32
null
Cristiano Ronaldog és a többiek... (Fotó: youtube.com)
Minden bizonnyal szép számmal akad olyan futballrajongó, aki az elmúlt évek példátlan el Clásico-dömpingjének ellenére a mai napig csillapíthatatlan izgalomba jön az európai klubfutball egyik legpikánsabb összecsapásától, de az olyan drukker sem ritka, akinek már a könyökén jön ki a két óriás egymás elleni párharca, hiszen az elmúlt három évben 18 alkalommal is egymásnak feszültek. Az utóbbi halmazba tartozóknak talán felüdülésként, az első csoport tagjainak pedig egyfajta desszertkülönlegességként szolgálhat a hófehér és gránátvörös-kék mezbe öltöztetett kutyák el Clásicója.

Mert hogy ilyen is van. Az ötlet egy kutyákra specializálódott cirkuszi előadóművész, Davide Zimmari agyszüleménye, aki a kerek formákért szó szerint megőrülő kutyáit egy négy a négy ellen vívott kispályás őrület keretében ereszti egymásnak a harapós gólokra éhes nagyérdemű legnagyobb örömére.

A kutyusok nem kisebb sztárok mezében lépnek pályára, mint Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Xavi és Messi; de a teljesítményük az elmúlt esztendők parázs hangulatú el Calsicóiról leginkább Pepe játékmorálját idézik: löknek, ugatnak, taposnak, harapnak – azaz nem ismernek kegyelmet a rendületlenül üldözött lufi megszerzésért vívott küzdelemben.

A játékmester szerepét a bírói mezbe öltözött Zimmeri vállalja magára, a két kapuban egy-egy házőrző védi a gólvonalat, a mezőnyben pedig három-három blöki harcol a lelkét is kilehelve a gólokért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik