A Man. City egy vagyont fizet a Spurs csatárának, aki a padon ül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 10:25
null
Adebayor szezonbeli egyetlen angol bajnokiját épp a Manchester City ellen játszotta (Fotó: Action Images)
Kiderült, mekkora az az összeg, amellyel Emanuel Adebayor, a Tottenham Hotspur csatára a mai napig kisebb fejfájást okozhat a Manchester City dúsgazdag tulajdonosának, Manszur sejknek.

 

A togói (egykori) gólvágó annak ellenére, hogy a nyáron 5 millió font ellenében hivatalosan is a londoni Spurshöz került, sőt három éve labdába sem rúgott a City mezében, jelenleg heti 40 ezer fontjába kerül a manchesteri tulajnak, aki 2009-ben 25 millió fontért igazolta át az Arsenaltól – állítja a Daily Mail megbízható, klubközeli forrására hivatkozva.

Az elmúlt években számos baklövést elkövetett a City az átigazolási piacon, de talán nem túlzás azt állítani, hogy a hórihorgas csatár simán dobogós a transzferkudarcok között.

Ráadásul az André Villas-Boas menedzser irányítása alatt a 2013–2014-es szezonban erősen mellőzött támadó még egyetlen angol bajnoki mérkőzésen sem volt kezdő. Pályára is csak egyszer lépett a Premier League-ben, épp a Manchester City vasárnapi, 6–0-s mészárlása alkalmával.

Hogyan alakulhatott ki ez a faramuci helyzet? A képlet nagyon egyszerű. Adebayor heti 140 ezer fontot keresett a Citynél, nyáron a Spurs heti 100 ezret kínált neki. Ezt nem fogadta el a csatár, így nem akart távozni. Csupán egy 4 millió (heti 40 ezer) fontos lelépőpénzzel tudták kitenni a szűrét az Etihad Stadionból, amit két év alatt, részletekben fizet ki neki a Manchester City.

A Citynek nem sok öröme volt a togó csatár érkezésében és távozásában sem (Fotó: Action Images)
A Citynek nem sok öröme volt a togó csatár érkezésében és távozásában sem (Fotó: Action Images)

Adebayor egyébként kőkemény és ravasz üzletember hírében áll. Hazájában állítólag egy biztonsági céget üzemeltet, amelynek alkalmazottai togói börtönökben őriznek rabokat.

A Tottenham a hírek szerint már januárban eladná a csatárt, ha ez igaz, Daniel Levy tulajdonos felkészülhet minden idők egyik legkeményebb átigazolási tárgyalására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik