A Blackburn mosdója bánta az egyenlítést

Vágólapra másolva!
2013.03.18. 12:07
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) hétvégi fordulójának vasárnapi játéknapján Lanchashire megyei derbit rendeztek, a Blackburn és a Burnley együtteseinek feszültségektől sem mentes rangadóját, amely az egyik legősibb derbi az angol labdarúgás történetében. Az első összecsapást 1888-ban rendezték, azon a meccsen a Blackburn 7–1-re nyert, a hétvégén 1–1 lett a végeredmény.

A vasárnapi találkozó, bár a rendőrségi jelentés szerint komolyabb incidens nélkül zajlott (és ezért a hatóság köszönetét is kifejezte a drukkerek felé), azért tartogatott egy-két szurkolói rendbontást, amit leginkább az Edwood Park mosdói és a helyi tömegközlekedési járatok ablakai bántak.

Szétverték a mosdót a Burnley-drukkerek (Fotó: 101greatgoals)
Szétverték a mosdót a Burnley-drukkerek (Fotó: 101greatgoals)

 

Persze a szurkolói dühkitörés szinte garantálva volt, hiszen a Burnley első félidőben megszerzett vezetését a Blackburn a találkozó 95. percében egalizálta, ami nagy szívfájdalom volt a Burnley fanatikusainak, mivel 34 éve várnak egy Rovers elleni sikerre. Bánatukat – ahogy alább a fotón is látni – a toalett berendezésén vezették le, illetve pár busz ablakát is betörték. A rendőrség ezt követően 12 drukkert tartóztatott le. A legalsó képen véleményét tömören a riválisok tudtára hozó kisfiú remélhetőleg nem volt köztük.

(Fotó: 101greatgoals)
(Fotó: 101greatgoals)
„Ezt nektek!” – üdvözli egy fiatal szurkoló  a rivális oldalt (Fotó: 101greatgoals)
„Ezt nektek!” – üdvözli egy fiatal szurkoló a rivális oldalt (Fotó: 101greatgoals)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik