2012 szerelmei, csalódásai, összetört szívei és szívtiprói a sport világában

Vágólapra másolva!
2012.12.29. 10:15
A szerelem és a párkapcsolat olyan téma, amely a sportolókat is eléri. Nem többször, mint másokat, de mint ahogy év végi összeállításunkból kiderül, nem is ritkábban. 2012 is bővelkedett szerelmi ügyekben. Voltak csalódások, voltak nagy egymásra találások – és szétválások, botrányos és fényes házasságok. És akkor még nem beszéltünk a sportoló férfiak végeláthatatlan nőügyeiről, amelyekből, ugye, sohasem elég.

Bonyolult kapcsolatokBonyolult kapcsolatok

Vannak sportolók, akiket az jellemez, hogy meglehetősen bonyolult kapcsolatban élnek párjukkal. A lista élére természetesen a Sportszelep legnagyobb „udvari beszállítója”, Mario Balotelli kívánkozik. Az olasz válogatott fekete bőrű támadója nemcsak 2011-ben, hanem 2012-ben is kitett magáért – nőfronton is.

Kezdjük azzal, hogy kedvenc olaszunk első szerelmi híre az volt, hogy közeleg az esküvője az olasz fehérneműmodellel, a Nápoly környéki származására oly büszke Raffaella Ficóval. Szépen csendben csordogáltak a napok, aztán bombaként robbant a hír, hogy Balotelli kirúgta Ficót. Mindenki elálmélkodott, hiszen erre senki sem számíthatott a mindig megfontolt és felelősségteljes Mariótól.

Hamarosan azonban kiderült, hogy miért lépte meg ezt a lépést. Az amúgy kiváló Eb-szerepléssel dicsekedhető Balotelli éppen a németek elleni elődöntő előtt tudta meg, telefonon Raffaellától, hogy hamarosan apa lesz. Csoda, hogy a srác alig tudott kinyögni erre a „jó hírre” valamit? Közben azért kavart egy kicsit ilyen-olyan hölgyekkel, majd amikor Fico nyilvánosság elé állt a gyerektémával, DNS-tesztet követelt. Hogy aztán látványosan visszaszívjon mindent, sőt vissza is ment Raffaellához. Ugye, nehéz követni? De még ezzel sem volt vége. Hiába csattantak kettejük között még csókok is, valamivel a gyerek megszületése előtt végleg szakítottak. Egy darabig csönd volt, vásárolgatások, ez meg az, aztán végül decemberben megszületett a kis Pia, és egyelőre szó sincs róla, hogy Mario dajkálgatni szeretné a kislányt. Nem, azt meghagyja a mamának. Ha esetleg jövőre mégis újra összejönnének... Hát, nem lennénk a gyerek helyében.

Ennyire szerették egymást (forrás: gossip.fanpage.it)
Ennyire szerették egymást (forrás: gossip.fanpage.it)

Ami Európában Mario Balotelli, az Amerikában kis túlzással Chad Ochocinco (bocsánat, már újra Chad Johnson). A rengeteg őrültséget elvállaló egykori NFL-játékosnak volt már jobb szezonja is az ideinél. Női fronton sem volt egyszerű az élete.

Kezdődött a dolog azzal, hogy januárban látszólag kútba esett az esküvője Evelyn Lozadával, merthogy a szép ara arra gyanakodott, hogy a sportoló más lányokat is kényeztet. Hamarosan ki is derült, hogy a hölgynek igaza volt, de egy bocsánatkérés és egy párterápia helyrehozta a dolgokat.

Meg lehetett tartani tehát az esküvőt, amelyet újabb nőügyek árnyékoltak be ugyan, de azért júliusban rendben lement. Chad még olyan jófejségre is vetemedett, hogy meghívta rajongóját, egy szomorú özvegyet a lagzira, aki arról panaszkodott, hogy hosszú házasság után elhunyt a férje.

Chad és Evelyn házassága nem bizonyult ilyen tartósnak. Augusztusban Ochocincót őrizetbe vették, mert egy csomó óvszer vásárolt, amit nehezményezett az asszony, Chad pedig a vita során lefejelte a feleségét. Az elkapó másnap óvadék ellenében szabadult, de klubja, a Dolphins kirúgta. Szeptemberben pedig már el is váltak, alig két hónap házasság után.

Chad Ochocinco és Evelyn Lozada (forrás: ru-crazy.com)
Chad Ochocinco és Evelyn Lozada (forrás: ru-crazy.com)

Még két amerikai sportolót emelünk ki a balhés kapcsolatok sűrűjéből. Először átvezetésként emlékezzünk meg a tavalyi NFL-szezon őrületet kiváltó sztárjáról, Tim Tebowról, akit amilyen gyorsan felkapott a népszerűség hulláma, olyan gyorsan ejteni is látszik az év végére. A rendkívül vallásos sportolóról sokáig az a hír járta, hogy nem volt még barátnője, aztán a szép Camillával túljutott ezen a nehézségen. Sajnos nem tartott sokáig a románc, decemberben a nimbuszát vesztő sportolót dobta is a dekoratív színésznő.

Végül jöjjön a legnagyobb ász, az olimpiai- és világbajnok labdarúgónő, Hope Solo. A csábos futballista igazán balhés fickóval jött össze. Jerramy Stevens egykori NFL-játékosnak igen hosszú a bűnlajstroma. Már főiskolás játékosként letartóztatták szexuális bántalmazás és más tettlegességek miatt, arról nem is beszélve, hogy ittas vezetésen fogták, csakhogy még kábítószert is kimutattak a szervezetében. NFL-es pályafutása 2010-ben ért véget, amikor kirakták a Buccaneers csapatától, mivel cannabis forgalmazása miatt letartóztatták.

No ilyen pasiba habarodott bele, hiába, a szerelem vak. És hát Hope-nak sem sok hiányzott ehhez, hiszen az esküvőjük előtti este Jerramy alaposan helybenhagyta. A lány azonban szereti az apacslegényt, nem tett feljelentést, ezért Stevenst kiengedték a dutyiból, és másnap egybekeltek. Hurrá! És még nincs vége a jó híreknek, hiszen december elején közös képet tettek ki egy közösségi oldalra, hogy mutassák, minden rendben van.

„A helyes kis férjem és én nagyon boldogok vagyunk! Hadd tisztázzak néhány dolgot! Jerramy SOHA nem bántott! Az igazság mindig napvilágra kerül!”

Az a helyzet, hogy mi is ettől tartunk...

Boldogok vagyunk, na! (forrás: facebook)
Boldogok vagyunk, na! (forrás: facebook)


Azonos a nemük

Sok gondot okozhatnak azok is, akik a saját nemükhöz vonzódnak, mert rengeteg előítélettel kell megküzdeniük. Idén vallotta be Anja Pärson svéd olimpiai- és világbajnok alpesi sízőnő, hogy régóta együtt él barátnőjével, Filippával. Úgy érezte, itt az ideje, hogy kimondja az igazságot, mert megunta a szerepjátszást.

Állítólag a német futballban is hasonló őszinteségre volna szükség. Legalábbis a kancellár, Angela Merkel és a Bayern München elnöke, Uli Hoeness szerint.Arra bátorították a meleg futballistákat, hogy vállalják fel magukat. Miért, miért nem, a futballisták nem tették, sőt kifejezetten olyan hangok erősödtek fel a játékosok köréből, hogy jobban teszik, ha egyelőre nem jönnek elő a nagy hírrel – főleg, ha biztonságban akarják érezni magukat később is. Egyelőre tehát a futballista coming outokra még várni kell.


Nőfalók és férfifalók

Vannak a sport világának olyan figurái, akik nagykanállal eszik az életet, főleg, ha nőkről (esetleg férfiakról) van szó. A köztudatba egyelőre a nők csak névtelenül kúsznak be, elsuttogott információk alapján lehet róluk képet alkotni. A férfiak viszont valósággal lubickolnak ebben a „dicsőségben".

Itt van például Ronaldinho, akinek esze ágában sincsen letáborozni, élvezi a változatosságot. Idén ritkábban hívta fel magára a figyelmet ezen a téren, mint korábban, de azért életmódjába betekintést enged az a tény, hogy attól sem riadt vissza (még szép!), hogy nőket csempésszen be csapata szállodájába, hogy így dobja fel az edzőtábor unalmát.

Nagy nőfaló hírében áll Sergio Ramos is, aki idén még válogatott a lányok közül, hogy aztán látszólag letáborozzon. Nagy hal akadt a horgára, hiszen állítólag Pilar Rubio televíziós műsorvezetővel jár, de ezt egyikük sem erősítette meg. Lekapták viszont egy csókjukat is. Akár így van, akár nem, Ramos még nem siet az igazi megtalálásával.

Van azonban, aki annyira siet, hogy nem is számolja. Ilyen például az egykori olasz miniszterelnök, az AC Milán első embere, Silvio Berlusconi. Róla először azért adtunk hírt, mert perében szexuális kedvtelései is nyilvánosságra kerültek, például, hogy az apácajelmezre bukik, ráadásul az ungabunga-partikon jó néhány lány megfordult a „tisztes családapa” ágyában. Ez volt áprilisban, de decemberben váratlan hírrel állt a sajtó elé a „Papi”.

Berlusconi ugyanis bejelentette, hogy eljegyezte 27 éves barátnőjét. A nyilvánvalóan érdek nélküli szerelem tárgya Francesca Pascale, aki politikai vonalon mozgolódott olyan látványosan, hogy megakadt rajta a 76 éves elnök szeme.

„Végre már nem érzem magam annyira magányosnak. Hivatalosan is eljegyeztem egy nápolyi hölgyet. Huszonhét éves, szilárd értékrendszere van, éppen olyan gyönyörű kívül, mint belül. Nagyon közel áll hozzám, nagyon szeret engem, és én is hasonlóan érzek.”

 

Mi mindenesetre drukkolunk nekik, ahogy régi kománknak, a magyarok nagy barátjának, Lothar Matthäusnak is. Év közben arról cikkeztünk, hogy a nagy Lothar lengyel származású barátnőjével hogyan lazít a tengerparton. Októberben az Oktoberfesten mulatoztak, de az igazit rendületlenül a jelentősen fiatalabb fotómodellek körében kereső, még mindig fickós Lothar kiszeretett a 28 éves lányból, Joanna Tuczynskából.

Fehérneműmodell, de már nem Lotharral jár (Forrás: bild.de)
Fehérneműmodell, de már nem Lotharral jár (Forrás: bild.de)

De úgy tűnik, hogy a lányok sem angyalok.Egy spanyol felmérés szerint az ottani nők többsége Pep Guardiolával csalná meg a férjét vagy párját. Na igen... De a vert mezőnyben sincsenek „rossz arcok”, íme: Pep Guardiola a válaszadók 31,8%-ánál nyerő. Mögötte a népszerű színész, Javier Bardem következik (23,7%), no meg a híres Antonio Banderas (19,1%). Negyedik helyen pedig... ki más állana, mint a nagy Mourinho, aki kemény 9,7%-ot ért el.

A síelők világát kevéssé ismerők körében pedig az keltett meglepetést, hogy Maria Höfl-Riesch olimpiai bajnok szerint az összezártságban élő versenyzőknél éjszakánként „pornócirkusz” van a szállodában. Bár ez valószínűleg erős túlzás, de hát a hegyekben azért mégsem lehet lányokat-fiúkat vadászni, jobb körülnézni a házban.

Pep, a nők kedvence (Forrás: Reuters)
Pep, a nők kedvence (Forrás: Reuters)

Újrakezdők

Idén voltak nagy újrakezdések is. Hosszú házasélet után vetette bele magát a csajozásba Fernando Alonso. A korábban csendes, nyugodt magánéletéről ismert Formula–1-es pilóta a facérságot kihasználva alaposan körülnézett a környéken, és előbb egy svájci oroszt, Xeniát találta meg, de rájött, hogy ő nem az igazi, és egy másik fotómodellbe, Dásába habarodott bele. Ebben a pillanatban tudomásunk szerint még együtt vannak...

Hasonló cipőben járt Michael Phelps, az amerikaiak úszófenoménja, aki szintén rendkívül hosszú kapcsolatból lépett ki. Azóta bulizik ezerrel, szívesen mutatkozik lányok környezetében, de nagy fogásról még nem tudtunk beszámolni. Talán jövőre.

Az olasz úszósport két kimagasló egyénisége is újrakezdte. Egy darabig együtt voltak, aztán szétmentek, idén újra összejöttek. Francesca Pellegrini és Filippo Magniniegy uszodai csókcsatával lépett ismét színre, és ettől kezdve sülve-főve együtt voltak. Az olimpia előtt még arról adtak hírt, hogy visszafogják a szexuális aktivitásukat, hogy minél jobban szerepeljenek a játékokon, azóta nincs extra újdonság róluk. Ez pedig szerelmi téren általában jót jelent...

Megint megvan! (forrás: vanitifair.it)
Megint megvan! (forrás: vanitifair.it)

 

Pletykák

Rengeteg pletyka kelt szárnyra 2012-ben is, de ezek többségét jótékonyan elhallgattuk, minek borzolni a kedélyeket fölöslegesen... Néhány sportoló ugyan állandó témát adott, például C. Ronaldo, akiről kis túlzással havonta derítette ki valaki, hogy új lány után néz, de egyik feltételezés sem volt valós.

A legnagyobb port a Barcelona védője, Dani Alves, valamint az izraeli szupermodell, Bar Refaeli kapcsolata verte fel. Már ha egyáltalán lehet szó ilyesmiről. Alves szabad, Refaeli szabad, ráadásul gyakran jelent meg az utóbbi időben a Barca meccsein, szép és híres. Miért ne szerethetett volna bele a brazil futballistába? Alves azonban tagadta, hogy bármi közük lenne egymáshoz. Ez azonban kevés volt, hogy leszerelje az újságírókat, mert jó hosszú ideje téma a kapcsolat a spanyol lapokban.

Lehet, hogy Dani Alves Bar Refaelivel randizgat? (forrás: underme.com)
Lehet, hogy Dani Alves Bar Refaelivel randizgat? (forrás: underme.com)

 

Sikertörténetek

És végül jöjjenek azok, akiknél minden rendben. Olvasóink két kedvence, Cé Ronaldo és Messi például ezen a téren nem kényeztetett el bennünket. Messi apa lett, Cé pedig az idén olykor felröppenő szakítási történetei ellenére megmaradt Irina Sejk mellett, vagy fordítva. Sőt még az anyját is kirakta közös házukból, hogy csak a szerelmére összpontosíthasson.

Iker Casillas is kitartott Sara Carbonero mellett, sőt arról volt szó, hogy az Eb-után összeházasodnak. A mostanában szomorkodó kapus aztán bejelentette, hogy az esküvő elmarad, szerelmük viszont megmarad.

A spanyol válogatott másik ásza, Andrés Iniesta viszont megnősült, méghozzá 800 vendég előtt. A szerény középpályás megadta a módját az esküvőjének, majd megtudtuk, hogy Mexikó homokján töltötte a mézesheteket.

Cesc Fabregas viszont nem nősült, hanem barátnőt váltott. Az Eb előtt Carlával jött össze, akivel később szakított, és összejött Daniellával. Olyan jól érezték magukat, hogy a Cescnél több mint tíz évvel idősebb, 38 éves hölgy bejelentette, hogy gyereket vár a Barcelona ászától. A kislány érkezése természetesen óriási örömmel töltötte el Fabregast.

Idén a barcelonai Xavi Hernández szerelmi élete sem maradt változatlan, új barátnőre talált Nuria személyében.

A Chelsea ásza, Lampard is megnősült, eladták régi házukat, és Los Angelest vették célba.

Marija Sarapova viszont hiába jegyezte el kosárlabdázó barátját, ez rosszat tett kapcsolatuknak, még az esküvő előtt szétmentek. A szintén teniszező Andy Murray viszont kijelentette, hogy nem veszi feleségül a szép szőke irodalmár barátnőjét. De csak az esküvő ellen van kifogása, a lány ellen nem, úgyhogy szerencsére együtt maradtak.

Xavi és újdonsült barátnője (forrás: Ballerazzi)
Xavi és újdonsült barátnője (forrás: Ballerazzi)

 

Őrület

Az összeállítás végére jöjjön két furcsa eset. Az egyik Argentínában, a másik Spanyolországban esett meg. Az olasz Atalanta argentin játékosa összejött egy szokásosan kevés ruhában sertepertélő hölggyel, de a szülők éberek voltak, és nem engedték neki, hogy a szerelem átvegye a racionalitás helyét. Túl szexi volt ugyanis a lány. És amikor megtudták, hogy fiacskájuk kivel kavar, azonnal közbeléptek. Nem baj, ha jól fog focizni a srác, biztosan akadnak újabb lányok is...

Spanyolországban nagy port vert fel az az eset, hogy az egykori spanyol válogatott, Canizares telefonjáról feleségének meztelen képe került ki a világhálóra. Mindenki azt találgatta, mi állhat a dolog hátterében, mire kiderült, hogy semmi komoly, csak a pár kislánya kezdett játszadozni a telefonnal a fürdőszobában, és a fényképet a rendszer azonnal továbbította a twitterre. Vihar a zuhanyozóban, de minden jó, ha jó a vége.

De csak ennek az összeállításnak, mert a szerelem és Erósz, amíg a világ világ – örök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik