Villa: A bemutatkozás több volt, mint egy álom

Vágólapra másolva!
2010.08.22. 16:12
null
David Villa elsőre csak helyzetekig jutott a Barcelonában, gólig nem, de az első trófea már így is zsebben<br />(Fotó: Action Images)
A Barcelona labdar&uacute;g&oacute;csapata nyerte meg a spanyol Szuperkup&aacute;t, miut&aacute;n a hazai visszav&aacute;g&oacute;n 4&ndash;0-ra győz&ouml;tt a Sevilla ellen, &iacute;gy ledolgozta az első m&eacute;rkőz&eacute;sen idegenben &ouml;sszeszedett k&eacute;tg&oacute;los (1&ndash;3) h&aacute;tr&aacute;ny&aacute;t. A tal&aacute;lkoz&oacute; hőse a mesterh&aacute;rmast v&aacute;llal&oacute; Lionel Messi volt, de a vil&aacute;gbajnoki hős&ouml;k is nagy tapsot kaptak a szezon hazai premierj&eacute;n, k&uuml;l&ouml;n&ouml;sen a vb-d&ouml;ntőben arany&eacute;rmet &eacute;rő g&oacute;lt szerző Andr&eacute;s Iniesta &eacute;s a szenz&aacute;ci&oacute;s ny&aacute;ri erős&iacute;t&eacute;s, David Villa. A k&eacute;t klasszis a m&aacute;sodik f&eacute;lidőben cserek&eacute;nt l&eacute;pett p&aacute;ly&aacute;ra.

„Nagyon elégedett vagyok – mondta David Villa a találkozót követően. – Tudom, üres frázisnak tűnhet, hogy a bemutatkozás egy álom volt, de igazából ez több volt, mint egy álom. Minden úgy volt tökéletes, ahogy történt. A csapat súrolta a tökéletesség határát, úgy törte össze a Sevillát, hogy egyetlen percet is odaadott volna az ellenfélnek."

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A gólerős támadó – akit a társak nem győztek helyzetbe hozni, de végül nem sikerült betalálni a Sevilla kapujába – roppant udvariasan és taktikusan udvarolt a szurkolóknak és a Barca legnagyobb jelenlegi csillagának.

„Éreztem a nézők szeretetét. Boldogsággal töltött el, hogy láthattam Messit játszani, főként annak tudatában, hogy immár csapattársamnak mondhatom."

David Villa megemlítette még, hogy bár új fiúként szállt be a Barcelonába, de mivel a válogatottban többekkel találkozott már, olyan nagyon nem kell szokniuk egymás játékát és stílusát. A taktikai hadrenddel kapcsolatban elmondta: a Messi köré épített támadójátékban nem okozna problémát számára bármilyen poszton szerepelni és feladatot megoldani a támadó szekcióban.

A számára nem túl jól sikerült világbajnokságot követően Lionel Messinek láthatóan nem okozott törést a dél-afrikai torna, bár az is lehet: megnőtt benne a bizonyítási vágy. És azt se felejtsük el, hogy a katalánok taktikája sokkal jobban fekszik neki, a klubtársakkal sokkal jobban megérti magát, mint honfitársaival.

Messi a Sevilla ellen már a hetedik mesterhármasát szerezte a Barcelona színeiben. Négy alkalommal a bajnokságban szomorította az ellenfeleket (Real Madrid, Tenerife, Valencia, Zaragoza), egyszer a spanyol Király-kupában (Atlético Madrid), valamint egy ízben a Bajnokok Ligájában is háromszor villant (Arsenal). Illetve utóbbi találkozón még negyedszer is...

„Élveztük a futballt, ezen az úton, ezzel a játékkal kell mennünk tovább" – mondta Messi, aki örül, hogy újabb trófeát gyűjtött be a Barcelonával, esetében szám szerint a tizenharmadikat.

Pep Guardiola a visszavágó kapcsán megjegyezte, hogy csapata jól játszott, nem engedte kibontakozni a Sevillát, és egyértelműen érvényesíteni tudta győzelmi akaratát. A bemutatkozó David Villával kapcsolatban megjegyezte, „kétsége sincs" arra nézve, hogy a támadó „problémák nélkül" tud  beilleszkedni a gépezetbe. Az pedig külön előnyére válik, hogy centerként és szélsőként egyaránt kiugró teljesítményre képes, ami Zlatan Ibrahimovic szerepeltetését sem teszi egyértelműen kérdőjelessé.

A fiatal szakember, aki edzőként az első csapattal már a nyolcadik trófeáját gyűjtötte be, név szerint emelte ki Maxwellt, a katalánok ezúttal is remekül játszó új labdarúgóját, akit az „utóbbi évek egyik legjobb igazolásának" nevezett.

 SPANYOL SZUPERKUPA – EMLÉKEZTETŐ
VISSZAVÁGÓ
FC BARCELONA–SEVILLA 40 (30)
Barcelona, Camp Nou, 67 414 néző. Vezette: Fernando Teixeira Vitienes
FC BARCELONA: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Abidal, Maxwell – Xavi (Adriano, 87.), Sergio Busquets, Seydou Keita – Messi, Bojan Krkic (Iniesta, 56.), Pedro (David Villa, 56.)
SEVILLA: Palop – Dabo, Escudé, Konko, Navarro – Zokora, Romaric (Cigarini, 60.), Navas, Capel (Luís Fabiano, 60.) – Alfaro (Perotti, 60.), Negredo
Gólszerző: Konko – öngól 14., Messi  25., 44., 91.
Sárga lap: Piqué 79., ill. Romaric 33. Cigarini 89.
Szuperkupa-győztes a Barcelona, 5–3-as összesítéssel.
A BARCELONA NYERTE A SPANYOL SZUPERKUPÁT
 
BARCELONA–SEVILLA 4–0
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik