Videó: Aubameyang élete legszürreálisabb mesterhármasát jegyezte

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 12:42
null
<strong>Aubameyang</strong> első triplájára a Barcában nem kellett sokat várni (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az FC Barcelona 4–1-re nyert Valenciában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A találkozón Pierre-Emerick Aubameyang mesterhármast szerzett, igaz, a harmadik találatnál nem sok köze volt a gólhoz.

A 63. percben Pedri átlövése pattant meg egy kicsit a gaboni támadó hátán, ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a hazaiak kapusát megzavarja. Ugyan mindenki a Golden Boy-díjas játékost ünnepelte, a spanyolok végül Aubameyang találataként könyvelték el a gólt. Ezt azzal lehetne magyarázni, hogy a labda a kapu bal oldalába tartott, viszont miután megpattant, Giorgi Mamardasvilinek már jobbra kellett vetődnie. Az viszont más kérdés, hogy Pedri – aki így a gólpasszt jegyzi – lövése eleve eltalálta volna a kaput, az ex-Arsenal-játékos érintése pedig aligha volt tudatos.

ÖSSZEFOGLALÓ

Aubameyang vált a XXI. század első olyan futballistájává, aki négy különböző élbajnokságban is mesterhármast szerzett – írta hétfői értékelésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS, amelyet az MTI szemlézett.

A 32 éves csatár az IFFHS kimutatása szerint eddigi hét mesterhármasából az elsőt 2012-ben, a francia Saint-Étienne színeiben jegyezte, majd Németországban, a Borussia Dortmund játékosaként négy alkalommal is triplázott a Bundesligában. Egy ízben – 2016 novemberében a Hamburg elleni meccsen (5–2) – négy góllal vette ki a részét a győzelemből. Tavaly februárban az Arsenalban nyújtott kiemelkedőt, amikor angol csapata a Premier League-ben elsősorban az ő három találatának köszönhetően verte meg a Leeds Unitedet 4–2-re.

Az IFFHS kitért rá, hogy a jelek szerint Aubameyang számára a február a legszerencsésebb időszak, merthogy az eddigi hétből három tripláját is az év második hónapjában szerezte. A szervezet az anyagában azt is kiemelte, hogy a Barcelona történetében a gabonié előtti 33 mesterhármas kivétel nélkül dél-amerikai játékos nevéhez fűződik: az argentin Lionel Messi 19, az uruguayi Luis Suárez tíz, a brazil Neymar három, a chilei Alexis Sánchez pedig egy alkalommal vette be az ellenfél kapuját háromszor is spanyol bajnokin. Ezt a sorozatot szakította most meg Aubameyang.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

SPANYOL LA LIGA
25. FORDULÓ

Valencia–Barcelona 1–4
(0–3)
Valencia,
Estadio de Mestalla.Vezette:Carlos del Cerro
VALENCIA:Mamardasvili – Foulquier, Diakhaby, Alderete (Comert, 85.), Gaya (Lato, 66.) – Moriba (Racsics, 66.), Guillamón (M. Gómez, a szünetben), C. Soler – Duro (Marcos André, 85.), Guedes, B. Gil.Vezetőedző:José Bordalás
BARCELONA:Ter Stegen – Dest, Araújo, E. García (Mingueza, a szünetben), Alba – Gavi (Adama Traoré, 81.), Busquets, F. de Jong (Pedri, 60.) – O. Dembélé (Nico, 70.), Aubameyang (L. de Jong, 81.), Ferran Torres.Vezetőedző:Xavi
Gólszerző:Soler (52.), ill. Aubameyang (23., 38., 63.), F. de Jong (32.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik