Videó: a R. Carlos-lövés, ami majdnem levitte Puyol fejét

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 11:58
null
Carles Puyol (balra) Roberto Carlos lövésénél sem habozott (Fotó: AFP)
Nem mindennapi jelenetet elevenített fel Instagram-oldalán Carles Puyol, a Barcelona korábbi játékosa. Az ellentmondást nem tűrő harcmodoráról, odaadásáról ismert klubikon azt a felvételt mutatta be, amelyen az látható, ahogyan fejjel (!) blokkolja Roberto Carlos lövését.

Aki egy kicsit is emlékszik Roberto Carlosra, annak nem kell megmagyarázni, miért volt ez különösen bátor cselekedet a Barcelona kapitányától: kevesen rendelkeztek a futballtörténelemben akkora lövőerővel, mint a Real Madrid brazil balbekkje. A mentés után a Barca védője néhány másodpercnyi helyrerázódás után folytatta a játékot.

„Ma rábukkantam erre a videóra, sosem láttam ezt a jelenetet ebből a szemszögből. Roberto Carlos, majdnem levitted a fejemet, haver…” – írta Puyol a videó mellé.

A 2004. április 25-i bajnoki rangadót végül 2–1-re a Barcelona nyerte meg Madridban. A 2003–2004-es idény végén azonban egyik csapat sem örülhetett: a Valencia nyerte meg a bajnokságot, míg a katalánok a második, a királyiak a negyedik helyen végeztek.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik