Valencia: Neville elárulta, mi jelenti a legnagyobb nehézséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.03. 16:17
Gary Neville, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia vezetőedzője hosszú interjút adott a Sky Sports televíziós csatornának. A korábbi angol válogatott játékos terveiről, nehézségeiről, új csapatáról és Cristiano Ronaldo semlegesítéséről is beszélt.  

„A Valencia nagyon vonzó klub, mindig mondtam, hogy szívesen lennék itt vezetőedző, és most az vagyok. Az emberek azt mondják, hogy rizikós lépés volt elvállalni a munkát, de szerintem még inkább megkérdőjelezhető lett volna nem elvállalni – mondta Gary Neville a Sky Sportsnak. – Nem akarok úgy visszatekinteni a pályafutásomra, hogy elszalasztottam a lehetőségemet, hogy Spanyolországban edzősködjek egy nagy klubnál. Ismerem a tulajdonosokat, így őszinte lehetek velük, és ők is őszinték velem, ez az egyik oka annak, hogy most itt vagyok.”még inkább megkérdőjelezhető lett volna nem elvállalni – mondta Gary Neville a Sky Sportsnak. – Nem akarok úgy visszatekinteni a pályafutásomra, hogy elszalasztottam a lehetőségemet, hogy Spanyolországban edzősködjek egy nagy klubnál. Ismerem a tulajdonosokat, így őszinte lehetek velük, és ők is őszinték velem, ez az egyik oka annak, hogy most itt vagyok.”

Neville-t a Manchester United és az angol válogatott jövőbeni irányításáról is kérdezték:

„Dolgoztam négy-öt évet a médiában, sok embert láttam, akinek feltették a kérdést, és ők nem voltak elég bátrak, hogy elutasítsák. Én csírájában el akarom fojtani az összes pletykát, és megmondani, amit gondolok, azt, hogy nem leszek sem a Manchester United menedzsere, sem angol szövetségi kapitány. Semmiképp sem akartam megválaszolatlanul hagyni a kérdést. Nem fogom elárulni azt, hogy mi a távlati célom, de biztos vagyok abban, hogy nem menedzser vagy vezetőedző szeretnék lenni.”

„A legnagyobb nehézség eddigi edzői karrierem során a félidei eligazítások megtartása. Mivel nem tudok spanyolul, ezért tolmács segítségét kell igénybe vennem. Idegesítő, hogy nem látom a játékosaim reakcióit rögtön azután, hogy beszélek.”

A Valencia a Real Madridot fogadja ma este a La Liga 18. fordulójában. Neville Cristiano Ronaldóról is ejtett néhány szót. „Jól ismerem Ronaldót. Amikor ellene játszol, akármennyit készülhetsz, ha jó napja van, szinte bármire képes. Felkészítettem a védőimet arra, hogy megállítsák Ronaldót és a Real Madridot, de hogy ez sikerül-e, azt nem tudom megmondani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik