Valencia: Batman miatt perlik a klubot, kemény válasz jött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 10:00
Egészen hihetetlen per kezdődött: a DC Comics le akarja vetetni a Valencia labdarúgócsapatának címeréből a denevért, mondván, az gyanúsan hasonlít Batman denevérjeléhez.

A DC ügyvédeinek indoklása szerint a probléma, hogy a jelenlegi, 2009 óta használt Valencia-címeren a denevér szinte teljesen megegyezik a Batman emblémájában láthatóval.

Épp ezért a DC az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO) nyújtott be panaszt a spanyol együttes ellen.

A Valencia címerén 1919 óta ott a denevér (Fotó: Twitter)
A Valencia címerén 1919 óta ott a denevér (Fotó: Twitter)

A klubnál viszont nem veszik túl komolyan az ügyet, és a feltételezést is kikérik maguknak, elvégre Batman denevérje 1939 óta létezik, míg a Valencia 1919 óta használja azt.

„Nem fogjuk lecserélni a címerünk csak azért, mert a DC Comics ezt szeretné. Kétlem, hogy bármelyik cégnek a világon védjegye lenne az összes denevérre. Mikor ez a klub már denevérrel a mezén futballozott, akkor ők Amerikában még bölényeket kergettek…” – idézi az El Confidencial a Valencia egyik vezetőjét.

Denevér itt, denevér ott… (Fotó: Twitter)
Denevér itt, denevér ott… (Fotó: Twitter)

Ez egyébként nem az első próbálkozása a DC-nek, hogy levetesse a Valencia denevérjét a címerből, 2014-ben már indított egy hasonló keresetet, ám akkor viszonylag hamar elhalt az ügy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik