Szuperliga: a Barca is közleményt adott ki a reakciókra

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 11:34
null
(Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli FC Barcelona a hivatalos honlapján jelezte, a vasárnap bejelentett Szuperliga által kiváltott reakciók miatt úgy érzi, át kell gondolni a projektet.


Vasárnap tizenkét európai topklub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Internazionale, Juventus) létrehozta a Szuperligát. A szurkolók jelentős többsége és a többi egyesület óriási felháborodással fogadta az ötletet, az UEFA pedig súlyos retorziókat helyezett kilátásba.

Kedden a hat angol együttes jelezte, mégsem indul a tervezett Szuperligában. Az Atlético Madrid és az Internazionale szerdán csatlakozott hozzájuk. Az AC Milan és a Juventus szintén közleményt adott ki, ám egyértelműen nem jelezte távozási szándékát.

A Barcelona csütörtök este reagált. A katalán klub a közleménye alapján nem gondolta meg magát a Szuperliga-projekttel kapcsolatban, ám a szurkolók felháborodása miatt úgy érzi, alaposan meg kell vizsgálni az okokat, amelyek kiváltották ezt. Az elemzés hosszú időt igényel, nem kell elkapkodni semmilyen döntést – olvasható a Barca honlapján.

A spanyol együttes megjegyzi, a futball fenntarthatósága érdekében szükség van változtatásra, ezért is támogatta a Szuperliga létrejöttét. A közleményben az áll, történelmi jelentőségű hiba lett volna kimaradni ebből a projektből. A végső szót azonban a tagság mondja majd ki.

A Real Madrid még nem közölte a hivatalos álláspontját – igaz, Florentino Pérez, a királyi gárda elnöke nyilatkozott az ügyben.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik