Spanyolország: Pintér Ádámot is meghallgatták a vesztegetési ügyben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.09. 16:08
null
Pintér Ádám a hétfői meghallgatáson (Fotó: marca.es)
Ötödik napjához érkezett Valenciában az a bírósági tárgyalás, amely a 2011 tavaszán lejátszott, bundagyanú miatt vizsgált Levante–Zaragoza spanyol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés kapcsán zajlik. Hétfőn a zaragozaiak akkori magyar légiósát, Pintér Ádámot is meghallgatták tanúként.

 

A Marca spanyol sportnapilap percről percre követte a tárgyalást, és a beszámoló szerint a hétfőn beidézett három labdarúgó közül Pintér Ádám volt az első, akit tanúként meghallgatott a bíróság.

A vád szerint a vizsgált meccs előtt a Zaragoza összesen 950 000 euró prémiumot utalt futballistáinak és edzőinek – köztük Javier Aguirre vezetőedzőnek – azzal a céllal, hogy ők azt készpénzben visszajuttassák Agapito Iglesias akkori klubelnöknek, megteremtve ezzel a lehetőséget az ellenfél megvesztegetésére.

Az érintett 18 zaragozai labdarúgó és edző közül a Cadena COPE rádió honlapjának összefoglalója szerint azóta 17 elismerte, hogy kapott a prémiumból – az egyetlen kivétel Pintér Ádám –, azt viszont mindannyian tagadták, hogy tudomásuk volt arról, miért kell azt készpénzben visszafizetniük.

Az ügyész kérdésére a magyar játékos hétfőn nemcsak azt tagadta, hogy kapott az említett prémiumból, hanem értelemszerűen a készpénzes visszafizetést is.

Ügyvédje kérdésére tolmács útján Pintér azt is leszögezte, hogy nem tudott az esetleges megvesztegetésről: „Egyetlen csapattársam sem beszélt nekem erről. Nem tudtam semmit”.

A 2010–2011-es idény utolsó fordulójában a Zaragoza a Levante vendégeként 2–1-re nyert, amivel kiharcolta a bennmaradást. A mérkőzés hivatalos statisztikái szerint – amelyeket a liga a bíróság rendelkezésére bocsátott – a Levante azon a napon nyújtotta az idénye legrosszabb játékát hazai pályán.

Pintér nem lépett pályára az ominózus bajnokin, de korábban az ügy 42 gyanúsítottja között ott szerepelt a neve.

Úgy tudjuk, a jelenleg az MTK-ban futballozó középpályás – akinek az volt az első idénye a Zaragozában, amelyből 2013 nyarán távozott – már a múlt héten kiutazott Spanyolországba, és a hétfői bírósági megjelenés után úton van hazafelé. A tárgyalás csütörtökön folytatódik. A spanyol törvények szerint az ügy végül bűnösnek talált szereplői hat hónap és két év közötti börtönbüntetést kaphatnak.

Az MTK részéről Polyák Balázs sportigazgató a Nemzeti Sport Online megkeresésére megerősítette, hogy Pintér Ádámot tanúként valóban meghallgatták hétfőn, és már úton van vissza Budapestre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik