Spanyolország: ALS-ben szenved a Real Madrid korábbi kapusa

Vágólapra másolva!
2022.12.18. 09:16
null
Miguel Ángel ALS-ben szenved (Fotó: Getty Images)
Miguel Ángel, a Real Madrid korábbi kapusa ALS idegrendszeri betegségben szenved. A korábbi spanyol válogatott kapuvédő többek között nyolcszor nyert spanyol bajnokságot a „királyi gárda” színeiben.

 

A Real Madrid közleményben jelentette be, hogy korábbi kapusa, Miguel Ángel ALS idegrendszeri betegségtől szenved. A klub jobbulást kíván a korábbi labdarúgónak, és segítik annak családját, amiben csak lehet.

A 74 éves Ángel 1968 és 1986 között erősítette a „királyi gárdát”, s az 1984–1985-ös idényben ő volt a Real Madrid kapusa a Videoton elleni UEFA-kupa-döntőn. A 18-szoros spanyol válogatott, az 1975–1976-os idényben Ricardo Zamora-trófeával díjazott kapus részt vett az 1978-as és az 1982-es világbajnokságon is.

Az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg egy idő után teljesen elveszíti mozgásképességét, majd légzőizmai sem működnek. A betegség másik nevét, a Lou Gehrig-szindrómát egy egykori baseballjátékos után kapta, a New York Yankees játékosának ugyanis ez a kór törte ketté karrierjét.

ALS-ben szenvedett többek között az olasz AC Milan korábbi labdarúgója, Stefano Borgonovo, de egy kutatás szerint a betegség számos európai labdarúgást és amerikai futballt űző sportolót érintett. A kór leghíresebb áldozata a 2018-ban elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik