Spanyolország: a Barcelonát és a Sevillát is kizárták a női kupából – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 09:57
null
Geyse Ferreira jogosulatlanul lépett pályára az FC Barcelona Osasuna elleni meccsén a Királyné-kupában (Fotó: Getty Images)
Mint arról sajtóhírekre hivatkozva korábban beszámoltunk, az hivatalossá vált, s kizárták az FC Barcelona és a Sevilla női labdarúgócsapatait a Királyné-kupából. A katalánoknál az Osasuna elleni, 9–0-ra megnyert mérkőzésén, a sevillaiaknál a Villarreal elleni 1–0-s siker alkalmával lépett pályára egy eltiltott játékos. A „gránátvörös-kékek” hivatalos honlapjukon számoltak be róla, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

A Királyné-kupa nyolcaddöntőjében az FC Barcelona az Osasunát (9–0), míg a Sevilla a Villarrealt (1–0) búcsúztatta. A katalán csapatban pályára lépett Geyse Ferreira, akit az előző idényben két sárga lappal állítottak ki a Madrid CFF–Huelva kupameccsen. Ferreira azóta átigazolt Barcelonába, eltiltása érvényben maradt, klubja viszont ennek ellenére pályára küldte őt az Osasuna ellen.

A Sevilla Villarreal elleni meccsén Nagore Calderón volt a pályán eltiltása ellenére. A 29 éves játékos az előző idényben a Granadilla Tenerife (nem összetévesztendő a férfi másodosztályban vitézkedő CD Tenerifével) elleni Királynő-kupa negyeddöntőn kapott azonnali piros lapot, klubja ezt az eltiltást szegte meg.

Spanyol sajtóhírek szerint úgy az Osasuna, mint a Villarreal óvást nyújtott be a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetségnél (RFEF), amelyet a szervezet elfogadott, s kizárta a sorozatból az FC Barcelonát és a Sevilla FC-t.

A katalánok a döntés után hivatalos honlapján számoltak be róla, hogy folytatják a küzdelmet a női csapat szerepléséért, s fellebbeznek a döntés ellen.

„Ha a szankciót nem vonják vissza a fellebbezéssel, az FC Barcelona minden lehetséges lépést megtesz, mivel úgy ítéli meg, hogy a felállás technikai okok miatt minősült alkalmatlannak” – írták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik