Spanyol foci: rajt június 12-én, 35 meccsnap egyhuzamban?

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.05.11. 08:03
null
Javier Tebas, a liga elnöke egy februári médiaeseményen (Fotó: AFP)
Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga (LFP) elnöke vasárnap este egy televíziós műsorban a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított élvonalbeli (La Liga) és másodosztályú bajnokság újraindításának általa remélt menetrendjéről beszélt.

 

„Biztosat még nem tudhatunk, hiszen minden a rendkívüli intézkedések lazításának országos menetétől, tehát a kormány döntésétől függ, de szeretném, ha június 12-én folytatódhatna a bajnokság” – fogalmazott a korábban is a június közepi rajt mellett érvelő Javier Tebas a Movistar+ csatorna Vamos című műsorában vasárnap este.

Noha vasárnap öt újabb labdarúgó pozitív koronavírustesztjéről tudósított a spanyol sajtó, Tebas úgy véli, a helyzet így is jobb a vártnál, és szerinte biztosítható, hogy a találkozókon a fertőzésveszély kockázata gyakorlatilag nulla legyen.

„Természetesen minden az egészségügyi helyzettől függ, de ha az előírásoknak megfelelően végezzük a tesztelést, akkor szinte kizárható a fertőzésveszély. Otthon nem tudjuk ellenőrizni, hogy a játékosok és az edzők megtesznek-e mindent a fertőzés elkerüléséért, ám a részletes útmutatót megkapják majd” – folytatta Tebas, aki a tervezett menetrendről annyit mondott:

„Az első és a másodosztály mérkőzései ugyanazon a napon kell, hogy véget érjenek, és a rajtot követő harmincöt nap mindegyikén lesz meccs” – ígérte, a másodosztály playoffját augusztusra jövendölve.

A június 19-i rajtot is lehetségesnek tekintő As spanyol sportnapilap összegzése szerint az egyes élvonalbeli fordulókat péntek és vasárnap, illetve kedd és csütörtök között rendezik meg, a hétfői játéknapokra másodosztályú mérkőzések jutnak majd.

Sajtóhírek szerint hétfőn a spanyol élvonalbeli csapatok mindegyike edzésben lesz már.

Amikor a Spanyolországot rendkívüli mértékben sújtó koronavírus-járvány miatt félbeszakították az élvonalbeli bajnokságot, még 11 kör volt hátra; az élen jelenleg a Barcelona áll (58 pont), utána a Real Madrid (56) és a Sevilla (47) következik.

Gerard Piqué és Isco (22) a legutóbbi el Clásicón (Fotó: AFP)
Gerard Piqué és Isco (22) a legutóbbi el Clásicón (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik