Sevilla: elméletben már megvan a recept a Barcelona legyőzésére

Vágólapra másolva!
2011.10.21. 23:04
A spanyol bajnokság kilencedik fordulójának egyik legjobban várt találkozója a Sevilla Barcelonánál tett vendégjátéka. A hazaiak vezetik a tabellát, a sevillaiak a negyedik helyen állnak, kétpontos hátránnyal.

„Nagyon jó teszt lesz ez a mérkőzés, hogy megtudjuk, milyen erős is csapatunk – mondta a bajnoki előtt a Barcelona mestere, Pep Guardiola. – A Sevilla kontrái a világon a második legveszélyesebbek. Nagyszerű hír számunkra, hogy Cesc Fabregas sérülése már a múlté, és többször is együtt edzett már társaival. A Sevilla ellen pár percet már futballozhat is. Xavit viszont nagyon nehéz lesz majd pótolni. Azt nem tudom, hogy minden idők legjobb spanyol játékosát Xavinak hívják-e, de az biztos, hogy ott van a legjobb három között. De igaz ez Raúlra is, hiszen ne feledjük el, mit tett a válogatottért és a Real Madridért. Sajnos Alexis Sánchez még mindig sérült. Nem tudom, itthon kezelik-e tovább vagy Chilében, hol edz majd, de a lényeg az, hogy mihamarabb visszatérjen."Pep Guardiola. – A Sevilla kontrái a világon a második legveszélyesebbek. Nagyszerű hír számunkra, hogy Cesc Fabregas sérülése már a múlté, és többször is együtt edzett már társaival. A Sevilla ellen pár percet már futballozhat is. Xavit viszont nagyon nehéz lesz majd pótolni. Azt nem tudom, hogy minden idők legjobb spanyol játékosát Xavinak hívják-e, de az biztos, hogy ott van a legjobb három között. De igaz ez Raúlra is, hiszen ne feledjük el, mit tett a válogatottért és a Real Madridért. Sajnos Alexis Sánchez még mindig sérült. Nem tudom, itthon kezelik-e tovább vagy Chilében, hol edz majd, de a lényeg az, hogy mihamarabb visszatérjen."

Guardiola csapatai egyébként még soha nem kaptak ki a Sevillától a bajnokságban, keretéből egyébként Ibrahim Afellay és Gerard Piqué is maródi.

„Nagyon kell koncentrálnunk ahhoz, hogy eséllyel lépjünk fel ellenük. Nagyszerű csapat a Barca, de mi sem vagyunk kutyaütők – mondta a találkozó előtt a Sevilla erőssége, Jesús Navas. – Alig várjuk már a mérkőzést. Ha a védelmünk jól működik, meglepetést okozhatunk."

„Hibamentes védekezés és gyors labdakihozatal – adta meg a receptet fiainak a Sevilla mestere, Marcelino. – Nem szakad folyamatosan rohanni ellenük, és pontosan kell hátul passzolni. Tűrni kell a folyamatos nyomást is, bakik nélkül. Persze elméletben könnyű..."

Szombaton este 22 órától megtudjuk, mire lesz elég a sevillai fortély.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik