Real: zseniális sztori, így lett középpályás Casemiróból

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.15. 08:51
null
Casemiro csatárként kezdte, mégis szűrő lett belőle (Fotó: AFP)
Vicces történetet elevenített fel Casemiro, a Real Madrid kulcsembere. A védekező középpályás csatárként kezdte labdarúgó-pályafutását, ám egy próbajáték hatására úgy döntött, hátrébb futballozik. Utólag már mondhatjuk, hogy nem volt rossz döntés.


A Real Madridot 2013 óta (egy év portói kitérővel) szolgáló 27 éves futballista a Movistar+ műsorában hozta nyilvánosságra a sztorit.

„Tizenegy vagy tizenkét évesen megérkeztem Sao Paulóba, ott volt rajtam kívül háromszáz másik gyerek. Próbajátékra érkeztünk, de csak ötven focistát választottak ki. Akkoriban csatárt játszottam, mert jó felépítésű voltam, de emlékszem, hogy az edző megkérdezte, hány kapus van – hárman jelentkeztek. Aztán azt is megkérdezte, hány csatár van, erre vagy ötvenen emelték fel a kezüket. Így én inkább nem jelentkeztem, hiszen láttam hogy óriási a verseny.”

„Aztán azt is megkérdezte, hogy ki játszik a tízes pozícióban, ekkor is legalább ötvenen tették fel a kezüket. Aztán megkérdezte, hány védekező középpályás van – nyolcan jelentkeztek, én meg erre azt mondtam magamnak: »Oké, akkor védekező középpályás vagyok.« Mondták ugyan, hogy szerintük én csatárnak születtem, de én erre közöltem, hogy nem – így kezdődött minden.”

Casemiro a Sao Paulo játékosaként 2012-ben (Fotó: AFP)
Casemiro a Sao Paulo játékosaként 2012-ben (Fotó: AFP)

Casemiro 2002-től 2013-ig tartozott a Sao Paulo kötelékébe, ezután került a Real Madridhoz. Először a B-csapatban szerepelt, a 2014–2015-ös idényben az FC Portónak is kölcsönadták, ám visszatérése óta kulcsemberré nőtte ki magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik