Real: megható üzenetekkel búcsúznak a játékosok Zidane-tól

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 16:51
null
Megható üzeneteket kapott a játékosoktól a távozó Zidane (Fotó: AFP)
Lényegében a Real Madrid labdarúgócsapatának összes játékosa elbúcsúzott a távozó vezetőedzőtől, Zinédine Zidane-tól. Van, aki mentorként tekintett rá, és olyan is akad, aki úgy érzi, napról napra jobb játékossá vált mellette.

 

Szerda esti sajtóértesülésekre hivatkozva a reggeli órákban már beszámoltunk arról, hogy Zinédine Zidane távozhat a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A királyi klub néhány perccel dél után aztán a hivatalos honlapján megerősítette, a 48 éves francia tréner saját elhatározásából nem folytatja a munkát a csapattal.

A madridi játékosok közül elsőként a csapatkapitány, Sergio Ramos – aki kérdéses, marad-e a klubban – búcsúzott el a mestertől az Instagram-oldalán:

„ZZ, az egyedüli és egyetlen. Kívánom neked a legjobbakat, megérdemled. Élvezd az életet, a családoddal töltött időt. Nagy ölelés, uram. Köszönöm, Zidane.”

 


 

A legérzelmesebb sorokat talán a világbajnok francia védő, Raphaël Varane írta:

„Tíz éve érkeztem Madridba, azóta több vagy számomra egy edzőnél, a mentoromként tekintek rád. Játékosként és férfiként egyaránt segítetted az utamat, és képes voltál számos alkalommal a csúcsra vezetni ezt a madridi aranygenerációt. Nem tudom kellőképpen megköszönni azt, amit a pályán és azon kívül értem tettél. Hálás vagyok, főnök! Sok sikert, remélem, hamarosan ismét találkozunk!”

 


 

Thibaut Courtois szintén az Instagramon köszönt el a szakembertől:

„Megtisztelő volt olyan legendával együtt dolgozni, mint amilyen te vagy. Köszönöm, amit tanulhattam tőled, a belém vetett bizalmat és a közös sikert. Remélem, találkozunk még, kívánom a legjobbakat!”

 


 

Dani Carvajal így üzent:

„Uram, csak hálás lehetek azért, hogy az edzőm voltál, és együtt dolgozhattunk. Köszönöm az odaadásod, és azt, hogy napról napra jobb játékossá válhattam melletted. Köszönöm a szakmai stábnak is, amely az elmúlt években segített. Kívánom a legjobbakat, biztos vagyok abban, hogy találkozunk még!”

 


 

Toni Kroos és Casemiro tömörebben fogalmazott.

„Öröm volt a közös munka, köszönöm, Zizou!” – így Kroos.

„Köszönet mindenért, uram! Sokkal tartozom neked azért, akivé válhattam melletted. Örök csodálat” – áll Casemiro Instagram-oldalán.

Karim Benzema nagyon közel állt az edzőhöz: „Köszönöm, testvérem! Mindenért, amit adtál nekem emberileg és játékosként egyaránt. Büszke vagyok, és megtisztelve érzem magam, hogy olyan ember mellett léphettem előre, mint te. Hamarosan találkozunk...”

Zinédine Zidane-tól Álvaro Odriozola, Federico Valverde, Luka Modric, Lucas Vázquez, Marcelo, Marco Asensio, Mariano Díaz, Nacho, Rodrygo és Vinícius Júniur is elbúcsúzott a közösségi oldalán.

Zidane első ízben 2016 és 2018 között irányította a Real Madridot, vezetésével az együttes többek között három Bajnokok Ligáját nyert. Bő fél évvel a távozása után ismét felkérték a vezetőedzői posztra, amelyet 2019 márciusában, Santiago Solari menesztését követően újra elvállalt. Tavaly bajnoki címet és spanyol Szuperkupát nyert a csapattal, a mögöttünk hagyott idényben azonban trófea nélkül zárt a királyi alakulat. Zidane szerződése 2022 nyaráig szólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik