Real Madrid: házon belülről érkezhet Zidane utódja – sajtóhír

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 21:35
null
Házon belülről érkezhet Zidane utódja (Fotó: AFP)
Sokan kétkedve fogadták, amikor a Real Madrid 2016. január 4-én az ezen a szinten tapasztalatlannak számító Zinédine Zidane-t nevezte ki az első csapat élére, ám a francia szakember rácáfolt a fanyalgókra, és a legtöbb mérkőzésen parádésan futballozva két Bajnokok Ligája-győzelem mellett az előző kiírásban a bajnokságot is megnyerte a királyiakkal. Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan egykori csapattársa váltja őt a kispadon.  

 

Ebben az idényben kissé megtört a királyiak lendülete: a kupából kiestek, a bajnoki címvédésre minimális esély maradt, s bár újabb BL-győzelemmel még menthető lenne a szezon, ám ha ez sem jön össze, akkor elképzelhető, hogy a korábbi sikerek ellenére a vezetőség megköszöni a negyvenöt éves vezetőedző munkáját.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki lenne a leginkább alkalmas a Real Madrid irányítására?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ebben az esetben pedig spanyol lapértesülések szerint Guti veheti át a stafétát... A klub saját nevelésű futballistája 1995–2010-ig, tizenöt éven át játszott a Real Madridban, 2013 óta az U19-es csapatot irányítja, és bevallása szerint nem riadna vissza, ha bedobnák a mély vízbe.

„Készen állok arra, hogy átvegyem a nagycsapat irányítását – idézte a Mundo Deportivo Gutit. – Ki ne szeretne a Real Madrid vezetőedzője lenni? Viszont minden tiszteletem Zidane-é, csak ő dönthet a jövőjével kapcsolatban."

Mellesleg nemrég Zidane is azt mondta, hogy adott esetben a klubot remekül ismerő Guti alkalmas lenne a feladatra. Ne feledjük azonban, hogy korábbi spanyol sajtóhírek szerint Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya lehet az első számú utódjelölt. És persze az sem kizárt, hogy végül mégsem lesz váltás a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik