Real Madrid: C. Ronaldo és Higuaín megelőzte Puskást és Di Stéfanót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.07. 11:55
A spanyol futballbajnokság legeredményesebb, együttesen 51 gólnál járó kettősévé lépett elő a Real Madrid támadóduója, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín azáltal, hogy a legutóbbi, hétközi fordulóban előbbi mesterhármast ért el, utóbbi pedig egyszer talált be a kapuba.

A „királyi gárda” kettőse ezzel 51–47-es „vezetésre" tett szert legfőbb ellenlábasával, az FC Barcelona csatárpárjával, Lionel Messivel (31 gól) és Zlatan Ibrahimoviccsal (16) szemben. Egyszersmind megelőzte a Real történetének eddigi abszolút éllovasát, nevezetesen Puskás Ferencet és Alfredo Di Stéfanót.

Utóbbiak a fővárosi elitklub színeiben az 1960–61-es idényben közösen 49 találatot hoztak össze, s ezt a rekordot adták most át a múltnak Ronaldóék – írta pénteki internetes kiadásában a Marca című spanyol sportnapilap.

Igaz, Puskásék 30 meccsen szerezték a 49 gólt.

Mivel az idei pontvadászatból még két forduló hátravan, az argentin-portugál duó növelheti össztalálatainak számát. Az 51-ből 26-ot jegyez Higuaín és 25-öt Cristiano Ronaldo. Produktumukat önmagában minősíti, hogy a Real eddig 96-szor volt eredményes a mostani szezonban, vagyis Ronaldóék ketten szerezték a csapat találatainak több mint a felét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik