Primera División: A Barcának nem futja Martínezre - Marca

Vágólapra másolva!
2012.07.11. 14:57
A Marca úgy véli, pénzügyi okok miatt meghiúsulhat a felek által amúgy óhajtott csapatváltás – azaz a madridi sportnapilap szerint az Athletic Bilbaótól távozni szándékozó Javi Martínez nem lesz a Barcelona labdarúgója.

A Marca úgy kalkulál, hogy a Barcelona jelenleg nem tudná előteremteni azt az adóteherrel együtt 47.2 millió eurót, amibe az Európa-bajnok labdarúgó kerülne.

A 40 milliós kivásárlási ár azonban csak az egyik pénzügyi akadály – szövi tovább a történetet a Marca –, problémát okoz a baszkföldi és a katalóniai adózási szabályok közötti jelentős különbség is.

Javi Martínez jelenleg 23 százalékos adóteher mellett visz haza évi kétmillió eurót, ám a barcelonai adókulcs már 56 százalék lenne, így a játékos által állítólag igényelt nettó négymillió eurós évi fizetéshez oly magas bruttó bért kellene megállapítani esetében, amit a Barca olyan kulcsjátékosai kapnak, mint Andrés Iniesta, Xavi és David Villa.

A Marca tudni véli, hogy a Bayern München nettó hétmillió eurós fizetéssel csábítja a 23 éves, védőként és középpályásként egyaránt hasznos bilbaói játékost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik