Mourinho: Talán nem mindig az edző a felelős

Vágólapra másolva!
2012.12.13. 11:21
null
Cristiano Ronaldo hiába rohant a gólja után, az egyenlítésre már nem maradt idő (Fotó: Reuters)
José Mourinho, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid Celta Vigo ellen elszenvedett 2–1-es kupaveresége után kritizálta csapata hozzáállását. A szakember neveket nem mondott, de úgy fogalmazott, nem mindig az edző a hibás. A Barcelona újabb rekord közelébe ért tegnapi sikerével.

A Real Madrid továbbra sem hozza a tőle várt remeklést ebben az idényben: a blancók a Celta Vigo elleni vereséggel már hat találkozót buktak el a szezonban. Ez a szám azért is aggasztó ilyen korán, mert José Mourinho első idényében összesen hat meccset vesztett el a fővárosi csapat, majd a másodikban mindössze ötöt. A vezetőedző kritizálta is együttesét a vereség után.

„Varane igazi bajnok volt. Sérülten is többet tett, mint néhány társa, aki egészséges volt. Végezte a munkáját. Nem tudott sprintelni, nem tudott védekezni, de a pályán maradt, hogy ne legyünk eggyel kevesebben" – nyilatkozta José Mourinho a meccs után.

„Morata mellőzése az én döntésem volt, mivel az én feladatom ezeknek a döntéseknek a meghozatala. Van, hogy jól, van, hogy rosszul sülnek el. Most rosszul sikerült, mert ott kellett volna lennie a padon. Essien? Jól játszott. Azért cseréltem le, hogy támadóbb legyen a csapat" – jelentette ki a szakember, aki elbeszélgetett néhány futballistájával a találkozó után.

„Volt néhány szavam pár játékoshoz. Jobb lett volna Moratát játszatni, bár még zöldfülű. Több ambíció van benne, mint azokban a játékosokban, akik nem akarnak sokat, és inkább nem játszották volna le ezt a meccset. Hideg, eső, kupa… Talán nem mindig az edző a felelős. Én vállalom a saját felelősségemet" – mondta Mourinho.

A portugál szakember a sérülés miatt lecserélt Karim Benzema állapotáról nem tudott információval szolgálni, és a találkozó után sportszerűen úgy nyilatkozott, tetszett neki a Celta Vigo játéka, amely megérdemelten győzött.

CELTA VIGO–REAL MADRID 2–1

A Barcelonának nem okozott gondot a Córdoba legyőzése, a gólrekorder Lionel Messi pedig duplázott, de most nem ő került közel egy újabb csúcs megdöntéséhez, hanem a katalán csapat.

A gránátvörös-kékek ugyanis már 168 szerzett gólnál járnak ebben a naptári évben – amelyből Messi ugye 88 találattal vette ki a részét –, és ez csak kettővel kevesebb, mint a 2011-ben elért 170 gól, amely rekord a klubnál. A Barcának még két meccse van hátra (az Atlético és a Valladolid ellen), így jó esélye van a csúcs megdöntésére.

CÓRDOBA–BARCELONA 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik